Timothy, 71, hittad i alligator efter orkanattack

Timothy Satterlee, 71, skulle titta till sitt skjul efter orkanen Idas härjningar.

Då attackerades han av en alligator som följt med översvämningarna till bostaden.

Hustrun kämpade tillbaka djuret i vattnet – men när hon hämtade hjälp försvann maken.

71-åringen försvann den 30 augusti, dagen efter att orkanen Ida dragit in över Louisiana och översvämmat stora delar av delstaten.

Timothy Satterlee och hans hustru evakuerade aldrig sin bostad i Slidell, några mil norr om New Orleans, utan väntade ut den enorma orkanen i bostaden.

Detta trots att myndigheterna varnat för akut livsfara för dem som stannade kvar.

De överlevde Ida – men efterspelet slutade i tragedi.

Skrik från skjulet

I regnet och stormvindarna översvämmades närliggande Lake Pontchartrain och flodvattnet tog sig hela vägen till paret Satterlees bostad.

När orkanen dragit vidare norrut vadade Timothy Satterlee ut i vattnet, som då var ungefär i knähöjd, för att inspektera sitt skjul. Plötsligt hörde hustrun skrik.

Hon trodde först att han hade ramlat i vattnet, men det hon såg var mardrömslikt. Maken kämpade mot en alligator som följt med översvämningarna till deras tomt.

Hustrun sprang in i huset för att hitta något som maken kunde använda som vapen mot djuret, skriver New Orleans Advocate.

Timothy Satterlee, 71, blev överfallen av en alligator.
Timothy Satterlee, 71, blev överfallen av en alligator.

Men när hon kom tillbaka hade alligatorn slitit av 71-åringens ena arm och han var medvetslös.

Hustrun lyckades kämpa ner alligatorn i vattnet.

Eftersom både elektricitet och mobiltäckning slagits ut av Ida tog hon det desperata beslutet att ta sig ett par kilometer med båt för att få hjälp.

Hon lämnade maken på trappan till bostaden.

När hon kom tillbaka med räddningspersonal var Timothy Satterlee borta. Kvar på platsen fanns bara spår av blod.

Alligatorn hade sannolikt kommit tillbaka och attackerat den hjälplöse mannen igen.

– Hon kunde aldrig i sina värsta mardrömmar ha trott att hon skulle komma tillbaka och att han då var borta, säger Lance Vitter, talesman vid den lokala polisen.

Den tragiska historien fick sin upplösning i måndags när den 228 kilo tunga alligatorn fångades in av viltvårdare i närheten av offrets hem i södra Louisiana.

– Denna alligator kommer inte terrorisera, jaga eller döda någon annan, säger Lance Vitter enligt New Orleans Advocate.

Alligator som simmar i ett träsk i Louisiana.
Alligator som simmar i ett träsk i Louisiana.

Bar på mänsklig överkropp

I djuret hittades kvarlevorna av överkroppen på en människa. De ska nu obduceras för att helt säkert slå fast att de tillhör Timothy Satterlee.

– Jag inser att fyndet inte ger de anhöriga honom tillbaka, men förhoppningsvis kan det ge någon form av avslut, säger sheriffen Randy Smith.

Han hade redan före den tragiska attacken uppmanat invånarna i de översvämmade områdena att vara extra uppmärksamma.

Alligatorer och andra djur följer ofta med i översvämningar och hamnar närmare villaområden och andra befolkade områden.

Paret Satterlee bodde nära områden med många alligatorer, där det är vanligt med turister som gör båtturer i de närliggande träskområdena.

Det finns cirka två miljoner vilda alligatorer i Louisiana. Vanligtvis attackerar de inte människor. Men enligt polisen kan det inträffa när deras mat som de gömt undan försvinner, vilket kan hända under svåra stormar.

Uppemot 50 människor dog under orkanen Ida. De flesta av dem invånare på östkusten som drunknade i översvämningarna.

Enligt Lance Vitter var Timothy Satterlee en stöttepelare i bygden som gjorde ideellt arbete på en skola och lagade mat till behövande.

– Om du behövde en vän eller en tjänst, då ringde du Mr Tim. Han skulle dyka upp med vad du än behövde eller vad än han kunde ge, säger vännen Erik Schneider till The New Orleans Advocate.

Publisert:

LÄS VIDARE