Sörjande samlas i missionskyrkan i Vetlanda

Av:  TT

Hundratals ungdomar har samlats i Missionskyrkan i Vetlanda efter dödsolyckan i torsdags. Bilden har ingen koppling till händelsen.
Hundratals ungdomar har samlats i Missionskyrkan i Vetlanda efter dödsolyckan i torsdags. Bilden har ingen koppling till händelsen.

Missionskyrkan i Vetlanda har blivit en samlingsplats för anhöriga och vänner som sörjer tonåringarna som omkom i bilolyckan i torsdags.

Många söker svar och förklaringar.

Vetlanda kommuns krisstödjare finns på plats i Missionskyrkan under helgen för att ge stöd till dem som sörjer de tre tonåringarna som förolyckades i Uppvidinge, söder om Vetlanda, i torsdags, skriver Smålandsposten.

– Det viktiga är att fånga upp de ungdomar och anhöriga som sörjer och ge dem möjlighet att prata, säger Vetlanda kommuns kommunikationschef Annelie Jönsson till SMP.

Hundratals ungdomar har kommit till kyrkan efter olyckan. Annelie Jönsson säger att det finns ett behov för dem att samlas efter det som har hänt.

– Vi bedömer att många har behov av att prata, att man vill samlas, säger hon till SMP.

Marianne Karlsson, förvaltningschef för vård och omsorg i Vetlanda kommun, är en av dem som funnits på plats i Missionskyrkan, skriver Aftonbladet.

– Tänd gärna ett ljus, ta lite kaffe, prata med varandra, säger Marianne Karlsson till dem som samlats.

Martin Trofast, insatsledare vid räddningstjänsten, har också funnits där för att ge stöd.

– Det är en väldigt speciell situation, det är väldigt många personer som är påverkade. Det är sorg, folk är ledsna och det är väldigt mycket känslor här på plats. Väldigt känsloladdat är det, säger Martin Trofast till Aftonbladet.

Publisert: