McCann-utredare tvivlar på tysk mans skuld

Av:  TT-AFP

Tidigare utredaren av Madeleine McCanns försvinnande, Goncalo Amaral, tvivlar på att den tyske man som misstänks för dådet är skyldig. Arkivbild.
Tidigare utredaren av Madeleine McCanns försvinnande, Goncalo Amaral, tvivlar på att den tyske man som misstänks för dådet är skyldig. Arkivbild.

Tidigare polisinspektören Goncalo Amaral som i början ledde utredningen av den brittiska flickan Madeleine McCanns försvinnande i Portugal 2007, betvivlar att den tyske man som misstänks i fallet är skyldig.

De tyska myndigheterna har ”konstruerat en gärningsman”, sade Amaral när han släppte sin senaste bok kring fallet.

– Om de hade någonting på honom, hade han redan blivit åtalad och dömd, sade Amaral och tillade att det fortfarande inte finns några bevis för att treåringen kidnappades från turistkomplexet i Portugal.

Amaral har tidigare drivit tesen att flickan dödades i semesterlägenheten från vilken hon anmäldes försvunnen.

I juni 2020 meddelade tysk polis att de har en ny huvudmisstänkt i fallet, en sexförbrytare som för närvarande avtjänar en fängelsedom i Tyskland. Mannen arbetade regelbundet i Algarve under tiden för flickans försvinnande.

Madeleine McCann försvann när föräldrarna lämnade henne en kort stund sovandes i en semesterlägenhet i portugisiska Algarve den 3 maj 2007. Trots enorma sökinsatser av både brittisk och portugisisk polis har hennes kropp inte hittats. Även föräldrarna har varit misstänkta av portugisisk polis, men misstankarna avskrevs senare.

Publisert: