Pojke svårt skadad efter Eskilstunaskjutning

TT

Publicerad 2021-11-20

En 14-årig pojke sköts i Eskilstuna på lördagen. Pojken beskrivs av Region Sörmland som allvarligt skadad och han är under behandling. Ingen har gripits för dådet.

Det var klockan 16.36 som polisen larmades om en skottlossning i stadsdelen Fröslunda. Polisen bekräftar att den skjutne person de påträffat är under 20 år i ålder, och enligt sjukvården är han 14 år.

Pojken vårdas på Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

– Ett stort arbete har gjorts och det är ett stort arbete som återstår att göra, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.

Ingen gripen

Polisen har stora resurser på platsen.

– Vi har pratat med personer i närheten och kommer att prata med fler. Vi vill gärna komma i kontakt med personer som vet något om den här händelsen. En liten pusselbit kan vara en stor bit i utredningen, säger Dennis Johansson Strömberg.

Hur skjutningen gick till vill polisen inte gå in på i det här läget.

Ännu vid 22-tiden hade ingen misstänkt gripits.

– Vi fortsätter att arbeta med en stor insats under hela natten, säger vakthavande befäl Torbjörn Lindqvist.

Flera skjutningar

Det har förekommit flera skjutningar den senaste tiden i Fröslunda. I mitten av oktober blev en man i 20-årsåldern allvarligt skadad i samband med en skottlossning vid en skola. Händelsen, som bevittnades av skolbarn, utreds som tre fall av mordförsök.

I juli inträffade ett annat mordförsök i stadsdelen, då en man blev skadad av en kniv eller annat vasst föremål. Enligt åtalet är det sannolika motivet till våldsdådet att offret talat med polisen om en tidigare händelse.

Fröslunda finns med på polisens lista över ”utsatta områden”. Ett sådant område karaktäriseras enligt polisen av en låg socioekonomisk status där de kriminella har en inverkan på lokalsamhället. Det kan vara hot och utpressning, men även våld på gator och torg och öppen narkotikahandel. Läget anses allvarligt.