Känslosam minnesstund efter studentmorden i Idaho

Publicerad 2022-12-02

Mördaren är fortfarande på fri fot efter det brutala knivmordet på fyra unga studenter i Idaho.

Under onsdagen samlades deras familjer och hundratals vänner på en känslosam minnesstund vid universitetsområdet.

– Det går inte att föreställa sig att skicka sin dotter till college och se henne komma tillbaka i en urna, säger mördade Kaylee Goncalves pappa till ABC News.

19 dagar har gått sedan fyra unga universitetsstudenter mördades i ett hus i närheten av universitetsområdet till University of Idaho.

Madison Mogen, Kaylee Goncalves, Xana Kernodle och Ethan Chapin hittades döda tidigt på söndagsmorgonen den 13 november. Samtliga hade blivit knivhuggna till döds i sina sängar.

Mördaren är fortfarande på fri fot och händelsen har satt skräck i den lilla staden Moscow.

I en intervju med ABC News berättade Kaylee Goncalves pappa Steve om känslorna efter morden.

– Det går inte att föreställa sig att skicka sin dotter till college och se henne komma tillbaka i en urna, säger han.

Under onsdagen samlades familjer och hundratals vänner på en känslosam minnesstund vid universitetsområdet.

Känslosamma tal vid minnesstund

Polisen i Idaho har fortfarande inte någon misstänkt gärningsman.

– Min frus största rädsla, och en anledning till att vi inte haft en begravning, är att hon inte kan garantera att monstret inte är där, säger han.

Under onsdagen anordnades en minnesstund för de mördade studenterna i närheten av campus. Familj och vänner fanns på plats när hundratals människor samlades för att minnas och hedra studenterna.

Steve Goncalves höll ett känslosamt tal om dottern Kaylee och hennes relation med bästa vännen Madison.

– De började titta på college tillsammans. De kom hit tillsammans och hamnade i samma lägenhet. Till slut dog de tillsammans, i samma säng, säger han enligt ABC.

Stacy Chapin, Ethans mamma, pratade också vid minnesstunden.

– Vi är evigt tacksamma att vi tillbringade så mycket tid med honom. Jag vill påminna er om att det är det viktigaste budskapet för er och era familjer. Se till att tillbringa så mycket tid som möjligt med nära och kära, säger hon.

Sörjande på minnesstunden i Idaho.

”Stress att inte känna sig helt säker”

Studenten Megan Lolley berättade om sin rädsla efter det inträffade. Sedan morden har hon flyttat till en annan stad i närheten av Moscow på grund av att hon inte känner sig trygg i sin lägenhet.

– Det finns nu en extra stress över att inte känna sig helt säker på en plats som alltid varit trygg, säger hon enligt BBC.

Över 25 utredare arbetar med det uppmärksammade fallet. FBI och Idaho State Police är inblandade i jakten på mördaren. Polisens teori är att morden var en riktad attack.

– Vi tror fortfarande att det här var en riktad attack, men vi har inte kommit fram till om måltavlan var bostaden eller de som bodde där, säger polisens talesperson Aaron Snell till CNN.

Följ ämnen i artikeln