Mystiska dubbelmordet gäckar polisen – ingen misstänkt

Uppdaterad 2024-03-10 | Publicerad 2024-03-09

Det misstänkta dubbelmordet i Nässjö är fortfarande en gåta.

Två män hittades döda efter en lägenhetsbrand i Nässjö.

Snabbt väcktes misstankar om att de blivit mördade.

Men det finns många frågetecken kring händelsen – och ingen är gripen.

Dubbelmordet i Nässjö är fortfarande en gåta för polisen. De två männen hittades döda efter en lägenhetsbrand.

Men när polisen kollade närmare på kropparna upptäckte de att de troligtvis hade blivit mördade – innan branden startade.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska männen ha haft knivskador vid halsen. Polisens misstanke ska vara att någon därefter har tänt eld på kropparna, enligt uppgifter.

– Vi har en tydlig bild att det är ett allvarligt våldsbrott och då syftar jag inte på branden. Men jag kommer inte kommentera vilken typ av skador de haft med anledning av förundersökningssekretessen, har Johnny Gustavsson, polisens presstalesperson i region Öst, tidigare sagt till Aftonbladet.

Polis på plats vid lägenheten.

Ingen misstänkt för dubbelmordet

Händelsen utreds därför som misstänkt mord. Motivet är dock fortfarande okänt. Det finns inte heller någon gripen, eller misstänkt, i ärendet.

– I det här skedet försöker vi hålla oss borta från teorier. Just nu jobbar vi med att samla information för att få en bild över det som hänt, säger Christian Sörman, gruppchef på polisens grova brottsgrupp i Jönköping.

De båda männen, som var i 20- och 25-årsåldern, kände varanda. Handlingar från tingsrätten visar att båda männen förekommer i polisens brottsregister, men att ingen av dem har dömts för något grövre brott. De hade inte heller någon koppling till ett kriminellt nätverk, enligt uppgifter.

– Vi har hållit många förhör och ska hålla fler. Vad som har framkommit och vad som kommer framkomma kan jag inte gå in på, säger Christian Sörman.

De letar nu efter misstänkta gärningspersoner och ber fortsatt om hjälp från allmänheten.

– Vi uppmanar folk att ta kontakt med oss om de har mer information om händelsen, vilket man kan lämna genom att ringa 114 14, säger Christian Sörman.

Följ ämnen i artikeln