Mordet på Eddie Svensson i Högsbo

Dna-spår från knivman i Högsbo säkrade – samband utreds

Av: 

Josefin Silverberg

NYHETER

Polisen har säkrat Dna-spår efter att en man bröt sig i hos en kvinna i Högsbo i Göteborg i helgen och knivhotade henne.

Polisen utreder om händelsen kan ha koppling till den så kallade ”Högsbomannen” som misstänks för mord och mordförsök.

– Det har säkrats Dna-spår. Sedan är frågan om vi kan koppla de spåren till andra brott, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Polisen har tidigare berättat att man utreder om inbrottet och överfallet i en lägenhet i Högsbo i helgen har samband med den så kallade ”Högsbomannen” som misstänks för ett mord och ett mordförsök i bostadsområdet.

Hittades knivmördad

Det var i slutet av december knivhöggs en man i 50-årsåldern 10-12 gånger när han väcktes av en man i sin lägenhet. I början av mars hittades 31-årige Eddie knivmördad i sin lägenhet i samma område.  Polisens arbetshypotes är att det är en och samma gärningsman som ligger bakom dåden.

Förhoppningsvis kan Dna-spåren ge resultat, i nuläget har det inte skett några framsteg i de två tidigare brottsutredningarna.

– Det är bara den platsen som är gemensam. I övrigt finns det inget som lett till framsteg i de övriga utredningarna, säger Stefan Gustafsson.

ANNONS

Sänk elkostnaden! Jämför elavtal och hitta ett bra avtal för dig – helt gratis!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Kvinna väckt av knivman i lägenhet

ÄMNEN I ARTIKELN

Mordet på Eddie Svensson i Högsbo

Högsbo

Brott