William och Kates bröllop

Vild klubb – hela natten

Av: 

Torbjörn Ek

Prins Charles lämnade festen strax efter midnatt för att de unga skulle kunna släppa loss rejält. Vänner till brudparet hade ordnat en nattklubbsinspirerad fest som pågick ända in på morgonen.
Prins Charles lämnade festen strax efter midnatt för att de unga skulle kunna släppa loss rejält. Vänner till brudparet hade ordnat en nattklubbsinspirerad fest som pågick ända in på morgonen.

NYHETER

LONDON. Efter champagnelunchen tackade drottningen för sig och lämnade Buckingham Palace.

Då drog den verkliga festen i gång.

Tidigt i morse fortsatte prins Harry och brudparets vänner sitt vilda firande.

DANSSESSAN Prinsessan Beatrice svidade om till galablåsa inför partyt. För säkerhets skull kompletterad med dansvänliga skodon.

Buckingham Palaces balsal var omgjord till nattklubb med diskokula i taket och ”chillax area” för de som behövde vila sina fötter. Den anslutande salongen hade inretts med kafébord.

När prins Charles stod som värd för sin äldsta sons bröllopsfest såg han till att mamma drottningen höll sig på avstånd för att ungdomarna skulle kunna festa loss rejält.

Själv lämnade han och Camilla festen strax efter midnatt – antagligen av samma anledning.

Prins Harry och Kates syster Pippa hade bland annat tagit hjälp av nattklubbsvänner för att få till en rejäl fest för brudparet.

Inga kameror

William och Kate kom tillbaka till slottet strax efter klockan 20 brittisk tid för middag med efterföljande dans.

William i smoking och Kate i en ny vit klänning av Sarah Burton, samma designer som ritat brudklänningen.

Brudparet har gång på gång betonat att det inte är ett statsbröllop, Charles står ju först i kö till tronen. Därför var inga kameror välkomna på nattens fest. Men att prins Harry skulle hålla tal till sin bror har länge varit klart.

Han har berättat att han planerat att ge igen på William, som brukade retas för att Harry var rödhårig. Talet skulle garanterat göra att redan tunnhårige William tappade ytterligare hår.

Under natten festades det med champagne, vin och cocktails, men ölsugna fick besvikna gå från baren. Kate och William hade bestämt att det inte passade i slottets festvåning.

Harry fixade frukost

När brudparet valde att dra sig tillbaka till den belgiska sviten fortsatte natten till långt efter den här tidningens pressläggning.

Enligt uppgifter i brittiska medier hade prins Harry bland annat sett till att två vagnar körts in på slottets borggård för att klockan sex på morgonen servera ”överlevarnas frukost” med äggröra och ”bacon butties”, de klassiska brittiska frukostmackorna. För de sötsugna ska det även ha funnits glass.

ANNONS

Nu kan du köpa Muminmuggen Fiske till ett rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

William och Kates bröllop