Nyheter

Intrång i senatens datasystem

NYHETER

Den amerikanska senatens datasystem har utsatts för dataintrång. En löst sammansatt grupp hackare som kallar sig Lulz security publicerade på sin sajt en lista med filer som bevis.

Nu bekräftar Sergeant at Arms Office attacken på sin hemsida.

Stewart Baker, som tidigare arbetat med cyberfrågor på säkerhetsdepartementet, säger att gruppen visat att de hittat servern, men att det inte framgår om de kommit över känslig information.

Bekräftar attacken

Senatens säkerhetskontor meddelade på måndagen att en utredning ska inledas.

Säkerhetskontoret i den amerikanska senaten, Sergeant at Arms Office, bekräftade i ett uttalande att senatens hemsida hade blivit hackad under helgen och att en översyn över alla senatens webbsidor ska ske.

Även om intrånget är förargligt så har inte datasystemets, personalens eller ledamöternas säkerhet äventyrats. Det finns inga individuella användaruppgifter på servern som kan ha stulits, hette det i uttalandet.

Ogillar regeringen

Lulz security är en löst sammansatt gupp hackare som tidigare sagt sig ligga bakom intrång hos bland annat Sony.

På sin sajt skriver gruppen att den inte gillar den amerikanska regeringen. "Är detta en krigshandling, mina herrar? Problem", skriver gruppen med hänvisning till rapporter om att USA:s militär har beslutat att den kan svara på cyberattacker från andra länder med traditionell militärmakt.

TT REUTERS

ANNONS

Mumindagen närmar sig - fira det med att köpa den populära muminmuggen Fiske!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter