Man försvann i Klarälven - befaras drunknad

NYHETER

Försvann samtidigt som en yngre man räddades på andra sidan vattnet

I morse räddades en man i 25-årsåldern ur Klarälven i Karlstad.

Samtidigt hördes skrik från andra sidan vattnet.

På strandkanten hittades en man i 50-års ålderns tillhörigheter – nu befaras han drunknad.

– Vi har inte hittat någon koppling men det låter osannolikt med två liknande händelser samtidigt, säger Morgan Connedal, vakthavande befäl vid Karlstadspolisen.

Strax efter klockan sex i morse ringde en privatperson in larmet om en man som hamnat i Klarälven. När polispatrullen kom till platsen drog två män upp en man i 25-årsåldern ur vattnet.

– Samtidigt hörde man skrik från andra sidan älven. Det är väldigt strömt och har man försökt simma över kan man hamna långt söderut, säger Morgan Connedal.

Vid Borgmästarholmen hittade polisen pass, plånbok och andra saker som tillhörde en man i 50-årsåldern. Han befaras nu drunknad.

Räddningstjänsten har sökt under dagen men vid 17-tiden avblåste man räddningsaktionen.

Mannen i 50-årsåldern är inte hemmahörande i Sverige men polisen vill i nuläget inte gå ut med hans nationalitet. Flera förhör har hållits och polisen kommer fortsätta utredningen för att försöka få klarhet i om händelserna har någon koppling till varandra.

– Vi har inte hittat några kopplingar mellan dem men kan inte utesluta något. Det är osannolikt med två liknande händelser samtidigt, säger Morgan Connedal.

Mannen i 25-års åldern som räddades ur Klarälven är hemmahörande i Karlstad och var kraftigt nedkyld när han fördes till sjukhus men ska efter omständigheterna må bra. Polisen har ännu inte kunnat höra honom men har täta kontakter med sjukhuset enligt Morgan Connedal:

– Vi hoppas att det ska ge någon klarhet i om de har koppling till varandra.