Driver knark- shop – inne på rättspsyk

"VÅLDSAM OCH FARLIG"  Den 31-årige man som bedriver näthandel med droger på Säters rättspsykiatriska avdelning beskrivs som våldsam, farlig och beroende av narkotika.
"VÅLDSAM OCH FARLIG" Den 31-årige man som bedriver näthandel med droger på Säters rättspsykiatriska avdelning beskrivs som våldsam, farlig och beroende av narkotika.

31-åringen sitter på landets tyngsta rättspsykiatriska avdelning. Därifrån bedriver han omfattande näthandel med tunga droger.

Men personalen tillåts inte beslagta hans dator.

31-åringen har gång på gång dömts för grov brottslighet som narkotikaförsäljning, hot och misshandel. Sedan i höstas vårdas han på Säters rättspsykiatriska avdelning bland landets tyngsta brottslingar. Han beskrivs som våldsam, farlig och beroende av narkotika.

Aftonbladet kan i dag avslöja att mannen inifrån avdelningen fortsätter att driva en nätshop där han bland annat säljer amfetamin och lugnande läkemedel.

Enligt gällande regler har så gott som alla intagna rätt att ha en dator på sitt eget rum så länge de inte har webbkamera eller inspelningsutrustning.

– Han har helt obehindrat kunnat köpa och sälja knark inifrån avdelningen, säger en källa med insyn i verksamheten på Säter.

Gör upp affärer

I en mejlkonversation med en annan intagen rekommenderar han sin egen webbshop. De två männen gör upp affärer med flera olika narkotiska preparat.

Enligt uppgift till Aftonbladet beslagtogs nyligen en större mängd amfetamin som låg gömd i postförsändelse till 31-åringen.

– Jag kan inte bekräfta det, men däremot kan jag säga att vi haft personer inne på avdelningen som varit påverkade av narkotika, säger säkerhetschefen på Säter, Lillemor Löfström.

Svårt att komma åt

Under nästa vecka beslutas om det blir någon polisanmälan mot 31-åringen.

Rikskriminalens särskilda grupp för narkotikaspaning har svårt att komma åt verksamheten.

– Man använder sig av internet på många ställen. Att Socialstyrelsen anser att det är en rättighet att ha en dator försvårar vårt arbete, säger narkotika-spanaren Cecilia Fant.

Publisert: