Nyheter

De kan ta över efter Maud

Av: 

Pär Karlsson

HUVUDKANDIDATERNA Annie Johansson, Eskil Erlandsson, Anna-Karin Hatt och Andreas Carlgren.
HUVUDKANDIDATERNA Annie Johansson, Eskil Erlandsson, Anna-Karin Hatt och Andreas Carlgren.

NYHETER

Annie Johansson, 27, är det hetaste namnet som Maud Olofssons efterträdare. Hon är i dag partiets ekonomiska talesperson.

Men regionminister Anna-Karin Hatt är Mauds egen favorit.

C-ledaren Maud Olofsson ställer sin plats till förfogande på partiets stämma i Åre den 22 september, erfar Rapport. Det har länge ryktats om att Annie Johansson, ursprungligen från Värnamo i Småland, nu står redo att ta över. Under politikerveckan i gotländska Almedalen som inleds den 3 juli ska hon leda i stort sett alla evenemang som partiet arrangerar, förutom själva partiledaretalet som Maud Olofsson håller.

När Centerpartiet nyligen skickade ut ett pressmeddelande till landets redaktioner, som innehöll en spargris där det stod "Sänk skatten för småspararna" var det medföljande brevet dessutom undertecknat av Annie Johansson och inte av Maud. 27-åringen är i dag ordinarie ledamot i riksdagens Finansutskott och i Krigsdelegationen samt ersättare i Justitieutskottet. Hon valdes in i riksdagen första gången redan 2006 och har även varit vice ordförande i CUF.

Men det finns fler nämnts som Maud Olofssons eventuella efterträdare, bland annat miljöminister Andreas Carlgren, IT- och regionminister Anna-Karin Hatt samt jordbruksminister Eskil Erlandsson.

Maud Olofsson sägs själv förespråka Anna-Karin Hatt.

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "Gul och Blå" finns nu att köpa hos Cervera!

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert: