Nyheter

Husdjurslöst San Francisco en möjlighet

Av: 

Ylva Mossing

INGA FLER HUSDJUR I San Francisco kan hundar snart förbjudas.
INGA FLER HUSDJUR I San Francisco kan hundar snart förbjudas.

NYHETER

I San Francisco slåss man som katt och hund om husdjurens vara eller icke vara.

Ett omstritt förslag vill förbjuda försäljningen av alla levande djur – om du inte tänkt äta det.

Det började med ett förslag från Kommissionen för djurkontroll och –skydd om att förbjuda försäljning av hundar och katter för att begränsa uppfödning i löpande bandsformat. Snart utökades det till att omfatta fåglar och hamstrar.

"Det mest radikala förbudet"

I dag vill Förslaget för human husdjursanskaffning skydda allt som går, kryper, flyger, simmar eller krälar – från grand danoishundar till guldfiskar, skriver LA Times.

Representanter för den amerikanska husdjursindustrin – som drar in mellan 45 och 50 miljarder dollar om året – har kallat förslaget för "det mest radikala förbud vi sett" och menar att det skulle betyda konkurs för många små företag. Djurrättsaktivister menar att det skyddar tusentals små men viktiga liv.

Lades på is

Förslaget, som tillfälligt lades på is förra året, ska snart läggas fram för San Franciscos förvaltningsråd. Går det igenom kommer du inte att kunna köpa ett enda husdjur i staden – som döpts efter djurens skyddshelgon S:t Franciscus av Assisi.

Förbudet gäller dock inte levande djur för mänsklig förtäring, så humrar, kycklingar, fiskar eller andra djur kommer även i fortsättningen att stå på menyn.

ANNONS

Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert: