Man gripen misstänkt för våldtäkt av pojke

Uppdaterad 2011-06-23 | Publicerad 2011-06-22

En man i 55-årsåldern greps i dag i Gävle. Mannen är misstänkt för att i maj ha våldtagit en ung pojke i Tynnered i Göteborg.

Efter våldtäkten gick mannen iskallt runt i området tillsammans med pojken.

Mannen har tidigare varit anhållen i sin frånvaro, och efter förhör beslutade åklagare att han skulle anhållas på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Mannen greps i Gävle, men kommer nu att föras till Göteborg.

– Vi kommer att förhöra honom vidare, och sedan ska åklagaren fatta beslut om han ska anhållas eller släppas på fri fot, säger Ulf Edberg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.

Våldtog pojken nära lekplats

Våldtäkten inträffade på eftermiddagen den 23 maj i år.  Mannen lurade in pojken i en skogsdunge. Där våldtog han honom, i skydd av en transformatorstation, enligt polisens misstankar.

Gärningsmannen har gått iskallt tillväga. Brottsplatsen ligger bara ett tiotal meter från en lekpark mitt i radhusområdet. Våldtäkten genomfördes någon gång mellan klockan 16 och 17 när flera människor rörde sig i området.

Gick runt med pojken

Efter förhör med pojken och vittnen konstaterade polisen att gärningsmannen rört sig i området tillsammans med pojken en tid före våldtäkten.

– Mannen och pojken har varit synliga tillsammans i området både före och efter våldtäkten. Flera personer har sett dem tillsammans, berättade Thomas Fuxborg, presstalesman vid Göteborgspolisen, vid tiden för händelsen.

Blottare i området

Den 20 maj blottade sig en man för skolelever vid Önneredsskolan i samma område. Polisen misstänkte då att det handlade om samma man.

– Vi har inga bevis för att det är så, men vi utesluter det inte, säger Ulf Edberg.

Polisen vill inte uppge hur gammal pojken är, men säger att han är under 15 år.

Den misstänkta mannen är känd av polisen sedan tidigare.

ANNONS