”Skavlan är en lydig hund”

NYHETER

SD-topp sågar den norska programledaren

1 av 3 | Foto: SD:s vice partiledare Jonas Åkerlund går till attack med mot den norska programledaren.

Fredrik Skavlan har hyllats och kritiserats för sin intervju med Jimmie Åkesson.

Nu går SD:s vice partiledare Jonas Åkerlund till attack mot den norska programledaren.

”Att vara en lydig hund är förmodligen inte heller något större problem för en person som uppenbarligen saknar både heder och yrkesstolthet”, skriver Jonas Åkerlund i ett mejl till norska Dagbladet.

I fredags sändes intervjun med med Jimmie Åkesson i tv-programmet ”Skavlan” i SVT.

Och programmet har väckt enormt mycket känslor.

Hyllas och kritiseras

Fram till i söndags hade 300 anmälningar lämnats in till Granskningsnämnden och runt 800 personer hade hört av sig till SVT:s tittarservice.

Även Fredrik Skavlans insats har både hyllats och kritiserats.

Nu går SD:s vice partiledare Jonas Åkerlund till hård attack mot den norska programledaren.

”Han kommer inte bita den hand som föder honom och SVT ville att han skulle förnedra Jimmie. Att vara en lydig hund är förmodligen inte heller något större problem för en person som uppenbarligen saknar både heder och yrkesstolthet”, skriver Jonas Åkerlund i ett mejl till norska Dagbladet.

Försvarar sin intervju

Fredrik Skavlan själv har tidigare sagt att varken han eller redaktionen för ”Skavlan” hade för avsikt att göra ”mys-tv” av intervjun.

– Jimmie Åkesson är en väldigt kontroversiell politiker. Han representerar ett väldigt kontroversiellt parti som enligt många har extrema värderingar. Det skulle ha varit helt, helt fel att bjuda in honom till studion utan att ställa kritiska, politiska frågor. Då hade jag fått ännu mer kritik, säger Skavlan till norska NRK.

Han fortsätter:

– Det är naturligt att man ställer lite tuffare frågor till en kontroversiell person. Om jag inte hade gjort det hade jag varit den första journalisten som intervjuat Jimmie Åkesson utan att ställa tuffa frågor.

ARTIKELN HANDLAR OM