Netonnet säljer brandfarlig vara som fynd

avMax Sommerstein

Publicerad:
1 av 5 | Foto: LÄSARBILD
Den farliga och återkallade högtalaren fanns på fyndbordet.

I lördags återkallade Netonnet en hemmabiohögtalare som riskerar att ge elchocker och börja brinna.

Dagen efter sålde en lagershopbutik högtalaren som "fynd".

– Risken fanns att någon skulle köpa den, säger Jonas Reinsjö, ansvarig för lagershoppar hos Netonnet.

Högtalaren, av märket Andersson, går inte längre att köpa på Netonnets hemsida. I lördags återkallades samtliga högtalare efter ett försäljningsförbud från Elsäkerhetsverket. Verket skriver bland annat att det finns risk för brand och elchock när man använder produkten och att den genast ska lämnas tillbaka till inköpsstället eller förstöras.

Säljs som fynd

Inte heller i butik ska det gå att köpa högtalaren. Men dagen efter såldes den som ”fyndvara”, varor som är utgående/returnerade modeller, outlöst gods, skadad förpackning och liknande, i en lagershop i Slagsta.

Enligt Jonas Reinsjö, ansvarig för lagershoppar hos Netonnet, har informationen om att högtalaren inte får säljas gått fram.

– Vi går ut med information i alla kanaler när vi får försäljningsförbud på en produkt, säger han. Här har man helt enkelt missat att kolla just fyndbordet, vilket inte är okej.

Nu har man plockat bort högtalaren från fyndbordet, men först efter att Aftonbladet ringt och frågat om den.

Vad hade hänt om någon försökt köpa högtalaren, syns säljförbudet och faran i kassan?

– Nej, det hade inte synts i kassan, så risken att den kunde säljas fanns ju. Men nu är den bortplockad. Och jag har, under mina tio år på företaget, aldrig varit med om att en stoppad vara råkat säljas.

”Allvarligt”

Toni Eriksson, 53, är en av alla som äger högtalaren och var i Netonnets lagershop i Slagsta för att ställa lite frågor, när han fick se att den såldes som fynd.

– Den stod där med nedsatt pris och jag blev förvånad och skrattade faktiskt lite för mig själv, säger han. Det är ju ganska allvarligt. Inte kul att få med sig en sån hem och få sig en elchock. Elektricitet kan ju vara väldigt farligt.

Här kan du läsa mer om beslutet och produkten.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Netonnet