Linnéa gjorde klänning – av julgran

avMatilda Andersson, Andreas Randhir Granfors

”Det där måste jag prova”

1 av 3 | Foto: Privat

Linnéa Åkerlund från Sundsvall har tagit julpyssel till en ny nivå. Hon använde nämligen en gammal julgran hon köpt för 40 kronor på second hand till att skapa en klänning.

– Jag tyckte att det var en rolig idé och tänkte att det där måste jag prova, säger Linnéa till Aftonbladet.

Linnéa fick idén efter att ha sett andra människor som skapat klänningar av granar och ville prova att göra en egen.

Katten åt upp pyntet

Granklänningarna som Linné inspirerats av hade pyntats med julgranskulor, men Linnéas katt satte stopp för de planerna.

– Jag tyckte det var en rolig idé och tänkte att det där måste jag prova.

Först tänkte jag pynta den  men eftersom min katt äter på allt så fick den bli utan kulor. Och den blev faktiskt snyggare utan kulor.

”Folk hör av sig och vill veta hur jag gjort”

Klänningen tog ungefär fyra timmar att färdigställa. Linnéa lade upp en bild på sitt färdiga alster på Facebook och reaktionerna lät inte vänta på sig.

– Jag hade aldrig räknat med att den skulle bli såhär populär. Det är verkligen jätteroligt. Sist jag kollade va den nästan uppe i 21.000 likes, vilket är helt sjukt. Folk hör av sig och vill veta hur jag har gjort, berömma mig eller fråga om dom kan beställa sådana av mig.

”Använd sånt som du normalt slänger”

Till andra pysslingsfantaster råder Linnéa dem att inte köpa nytt material, utan att använda sådant som redan finns i hemmet.

– Använd sånt som du normalt kanske slänger, gamla konservburkar kan bli fina smycken, glasbukar kan bli ljuslyktor. Ofta har man mer material hemma än man tror. Sen blir kanske inte varje projekt jättelyckat, men då gör man bara något annat.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sundsvall

Jul