Hells Angels startar ny avdelning i Göteborg

NYHETER

Konkurrensen i den undre världen hårdnar

Nu trappas kriget i Göteborgs undre värld upp. Samtidigt som Bandidos utökar sin verksamhet startar Hells Angels en ny avdelning.

- Det ser nog mäktigare ut med två sektioner, inte minst nu när Bandidos förefaller expandera, säger en polis till Göteborgs-Posten.

Nu ökar konkurrensen i den undre världen i Göteborg. Bandidos växer och Hells Angels bildar ytterligare en grupp. Det är Hells Angels Mc Gothenburg som brutits upp i två grupper. Detta innebär att fler personer kommer att få nyckelroller och rekrytering av nya medlemmar kommer att ske.

" Kan finnas en fördel i att dela upp sig"

– Såvitt vi vet ligger det inga inbördes konflikter bakom den här skilsmässan. Vi tror att det handlar om en organisatorisk åtgärd. När en grupp växer och består av mer än 20 män, som umgås intensivt och nära varandra, kan det finnas en fördel i att dividera ner den till två. Samma utveckling har skett i Stockholm, säger en polis med insyn i gängstrukturerna till Göteborgs-Posten och tillägger:

- Dessutom ser det kanske lite mäktigare ut med två sektioner istället för en. Inte minst nu när Bandidos förefaller att expandera. Det gäller att slå vakt om sina intressen.

Anna Lindström