Mödrar misstänks ha dödat åtta barn

NYHETER

Åtta barn har hittats döda i Tyskland den senaste veckan.

En kvinna misstänks ha dödat sina fem barn, en annan misstänks ha dödat sina tre spädbarn.

Tysk polis sade på onsdagen att de hittat fem barn i åldrarna tre till nio år döda i ett hus i byn Darry på den tyska Östersjökusten. Den 31-åriga modern är huvudmisstänkt och polisen misstänker att hon har dödat sina fem söner. Kvinnan vände sig själv till polisen, som överlämnade henne till psykiatrisk vård.

Enligt en lokal radiostation hade de fem pojkarna drogats innan de kvävdes med plastpåsar.

Pojkarnas skola hade kontaktat de sociala myndigheterna då allt inte stod rätt till i familjen. Två av pojkarna hade kommit till skolan utan ytterkläder, skriver Der Spiegel i sin nätupplaga.

Anställda från de sociala myndigheterna planerade att besöka familjen på onsdagen.

Gömde kropparna

I det andra fallet har en 28-årig kvinna gripits i östra Tyskland misstänkt för att ha dödat tre spädbarn och gömt deras kroppar hemma.

De lokala myndigheterna tog kontakt med den 28-åriga kvinnan sedan ett av hennes barn inte kommit till en läkarundersökning inför skolstarten.

Kvinnan, som hade ytterligare två barn, sade till polisen att alla tre flickorna dött plötsligt kort efter att de fötts. Flickorna föddes 2002, 2004 och 2005.

Kvinnan greps för en vecka sedan efter att polisen hittat det första döda barnet i en koffert i källaren i ett bostadshus i staden Plauern. Hon släpptes dock sedan polisen inte funnit några bevis för att barnet inte hade dött av naturliga orsaker.

Insvepta i plast

Kvinnan greps på nytt när ytterligare två döda spädbarn påträffades, båda insvepta i plast. Ett av barnen hittades på balkongen och ett annat i frysen.

Tyskland har haft två liknande fall de senaste åren.

I november dömdes en 35-årig kvinna till tolv års fängelse för att ha dödat två av sina spädbarn och gömt dem i frysen.

Förra året dömdes en kvinna i östra Tyskland till 15 års fängelse för att ha låtit åtta spädbarn dö efter att hon fött dem.