Flickor förväxlades på BB

NYHETER

Sjukhuset bekräftar misstaget - nu söks kvinnan med fel barn

De nyblivna föräldrarna misstänkte att något var fel.

Ett DNA-test bekräftade deras värsta farhåga - de hade fått med sig fel barn hem.

Nu letar man efter mamman som har parets biologiska baby.

Förväxlingen av de nyfödda flickorna skedde på sjukhuset St Elisabeth i tyska Saarlouis i somras. I fredags bekräftade sjukhusledningen misstaget.

En sökning i sjukhusets journaler visar att tre barn, varav en flicka, föddes på kliniken den aktuella dagen. Samtliga lades i en sal tillsammans med elva andra nyfödda. Parets dotter kan alltså finnas hos en av dessa fjorton kvinnor, skriver tyska tidningen Bild.

DNA-tester bekräftade misstanke

När de nyblivna föräldrarna kom hem från BB var allt frid och fröjd. Men snart började de misstänka att allt inte stod rätt till. Ett antal DNA-tester bekräftade deras värsta farhåga. Den lilla flickan som de trott varit deras kött och blod var i själva verket någon annans barn.

Nu väntar några veckors detektivarbete för sjuhuset.

– Vi försöker nu reda ut vem som är förälder till vem, säger sjukhusdirektören Franz-Josef Backes till Bild, uppger vg.no.

Lovar bättring

De inblandade barnen och kvinnorna ska DNA-testas. För att undvika framtida misstag ska sjukhuset se över sina rutiner.

I oktober uppdagades ett liknande fall. Två flickor förväxlades på ett BB i i tjeckiska Trebic. När förväxlingen på BB blev känd bestämde en domstol att barnen skulle tillbaka till sina biologiska föräldrar - trots att banden mellan föräldrar och barn vuxit sig starka under månaderna som gått.