Skar ut baby ur magen

NYHETER

Nu riskerar Lisa Montgomery dödsstraff

Lisa Montgomery ville bli mamma. Efter flera misslyckade försök att bli gravid blev hon desperat.

2004 begick hon mordet på den gravida Bobbie Jo Stinnett som hela USA pratar om.

Foto: Riskerar dödsstraff Lisa Montgomery har funnits skyldig till det uppmärksammade mordet på gravida Bobbie Jo Stinnett.

Fotografiet på Lisa Montgomery kablas i dag ut över hela världen.

En domstol i Kansas City, USA förklarade henne i går skyldig till att först ha strypt gravida Bobbie Jo Stinnett, 23, och sedan förlöst hennes barn genom att skära ut det ur livmodern på den döda kvinnan.

Missfall i sjätte månaden

Händelsen ägde rum i staden Skidmore i den amerikanska delstaten Missouri i december för snart tre år sedan.

Lisa Montgomerys försök att få bli mamma hade varit många och misslyckade och när hon fick ytterligare ett missfall, den här gången i sjätte månaden, brast det för henne.

Efter att ha kommit i kontakt med Bobbie Jo genom en hundutställning ströp hon 23-åringen med ett rep och förlöste sedan barnet Bobbie Jo väntade genom att skära upp offrets mage med en kökskniv. Senare visade hon upp flickan på ett café i hemstaden.

Lidit av vanföreställningar

Montgomerys försvarare har under den långa rättegången hävdat att amerikanskan skulle ha lidit av vanföreställningar vid tillfället för dådet.

Men juryn och domaren trodde inte på historien och nu riskerar 39-åriga Montgomery att dömas till dödsstraff för dådet.

Närr domen lästes upp i rättssalen torkade sig Montgomery i ögat och en av hennes advokater klappade henne tröstande på ryggen, uppger amerikanska Fox News.

Beskedet om vilket straff hon kommer att tilldelas beräknas meddelas i slutet av veckan.

Efteråt sade åklagaren, John F. Wood, i ett uttalande att det enda goda som kommit ur det här är att barnet mår bra och är sammanförd med sin familj igen. Victoria Jo Stinnett är nu tre år gammal och bor tillsammans med sin pappa, Zeb.