Hackerattack mot kritiserad kampanj

NYHETER

Annonskampanjen som värnar den traditionella kärnfamiljen har fått sin hemsida släckt av datahackers.

– Vår hemsida har två olika adresser, båda har släckts ned av hackers. De har inte lagt in något eget budskap på hemsidan utan enbart släckt ned den, berättar Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska evangeliska alliansen som driver annonskampanjen Bevara äktenskapet.

– Det pågår även en systematisk nedrivning av de kampanjaffischer som finns uppsatta runt om i Stockholm. Vi har även få ta emot en hel del telefonsamtal och mejl med ett hatiskt och hätskt tonläge, säger Stefan Gustavsson.

Mamma, pappa, barn

Annonskampanjen, som visar ett rött hjärta genomborrat av en pil kombinerat med orden ”bevara äktenskapet” och ”mamma, pappa, barn”, har mötts av en hel del kritik, bland annat från organisationen RFSL.

– Vi är förvånade över att en annonskampanj som står upp för den gällande lagstiftningen i Sverige – att äktenskap bara ska avse en förening mellan man och kvinna – ska mötas av sådana här odemokratiska tilltag, säger Stefan Gustavsson.

Enligt kampanjledningen har Bevara äktenskapet hittills fått in över 50 000 namn via sin hemsida till stöd för kampanjen.

Stefan Gustavsson uppger att hackerattacken mot hemsidan kommer att polisanmälas.

TT