Rånaren satte eld på bilen

1 av 2 | Foto: Det var utanför en uttagsautomat som småbarnspappan Magnus Mac Donald råkade ut för rånaren. ”Han var mycket aggressiv”.
NYHETER

Småbarnspappan Magnus Mac Donald i Trollhättan blev bortförd och rånad under vapenhot.

Sedan satte rånaren eld på hans bil.

– Chocken kom efteråt. Jag skakade så jag knappt kunde stå upp.

Magnus hade tagit ut pengarna vid Överby köpcentrum norr om Trollhättan strax efter klockan ett lördags natt. Rånaren dirigerade honom till friluftsområdet Knorren på en halvö i Göta älv.

– Han var mycket aggressiv. Jag fick inte titta på honom och när jag frågade vad han ville skrek han bara åt mig att hålla käften, säger Magnus Mac Donald.

Hällde på spolarvätska

Framme vid Knorren krävde rånaren att Magnus skulle lämna ifrån sig pengar och mobiltelefon.

– Jag hade 370 kronor, men telefonen låg hemma.

Sedan blev han tillsagd att gå ur sin bil, en tjänstebil Volvo V 70.

– Han tog en dunk med koncentrerad spolarvätska som jag hade i bilen och hällde ut över sätena. Sedan satte han eld på bilen.

Försvann på moped

Därpå sprang rånaren bort till en EU-moped som han hade gömt i buskarna och körde i väg. Magnus sprang ut på stora vägen för att få hjälp att ringa till polisen.

– Det var egentligen först då som jag insåg vad som hänt. När poliserna kom darrade jag så kraftigt att jag nästan inte kunde stå på benen.

Vad har du sagt till din fyraåriga dotter?

– Hon undrar ju vad som hänt med bilen och hennes bilbarnstol. Jag har bara sagt att en dum tjuv tog pappas pengar och förstörde bilen.

Gärningsmannen tros vara 20–25 år och 175–180 cm lång. Han pratar felfri svenska men med utländsk brytning.

Olle Castelius