Hemma hos Rob Lowe

NYHETER

Tv-stjärnan: ”Här är jag som vem som helst”

Foto: Hemmakär Kaffe på Montecitos kändistäta Starbucks lockar inte längre. Nu är det morgontidningen och hustrun Sheryl Berkoff som gäller.

Han var snyggingen i ”The brat pack” men bannlystes som sexbrottsling.

Nu har Rob Lowe, 43, gjort dundercomeback i tv-serierna ”Vita huset” och ”Brothers & sisters”. Och lever lugnt familjeliv i sitt nybyggda drömhus vid havet.

Foto: Havsnära Strandtomten i vackra Santa Barbara lockar till promenader.

Grannarna i sömniga Montecito i Santa Barbara är inte vilka som helst.

Oprah Winfrey, Kirk Douglas, John Cleese och Steve Martin är bara några inte helt okända personer han kan stöta ihop med i den lokala matbutiken.

Nyligen sålde också Rob Lowe en bit av sin tomt till Tom Cruise och Katie Holmes som planerar bygga en jättekåk. Det gäller att välja sina grannar.

Grannarna protesterade

När Rob förra året fick bygglov att skapa sitt megadrömhem med utsikt över havet protesterade de närmsta grannarna högljutt och menade att det drygt sju meter höga staketet runt huset, som det fanns planer på, skulle skymma deras havsutsikt.

Byggnadskontoret påpekade då att ”alla i Montecito bygger slott nuförtiden” och gav familjen Lowe klartecken.

Med bygglovet i hand skred Rob till verket. Kosta vad det ville.

60 miljoner

Prislappen enbart för tomten var nästan 60 miljoner kronor. Här ryms nu utöver det 3 000 kvadratmeter stora huset med källarvåning på 610 kvadratmeter, en nätt liten gäststuga på 245 kvadratmeter, en lika stor ”hydda” i två våningar med garage under, tennisbana, spa och pool.

Liksom i familjens förra hus har stor vikt lagts på gedigna naturmaterial. Rejäla mörka trägolv, naturvitt och skinn. Allt i gammal lantlig stil.

Varken Rob eller frun Sheryl Berkoff kan glömma den vackra herrgård de en gång såg när de var i Wales på inspelning. Det var kärlek vid första ögonkastet och när de kom tillbaka till Kalifornien lät de bygga en kopia av huset i Los Angeles-förorten Malibu.

Ogillar nymodigheter

När de nu flyttat med sönerna Matthew, 14, och JohnOwen, 12, till Santa Barbara två timmar längre bort från storstadspulsen har de behållit stilen.

Rob ogillar generellt nymodigheter.

– För Guds skull, kan inte någonting i den här världen få vara vad det alltid varit? kan han utbrista och sjunka ner i familjens bastanta skinnfåtölj läppjande på en av sina kubanska cigarrer.

Förhoppningen är att småstadslivet i Santa Barbara med sina 90 000 invånare ska ge Rob det lugn han behöver mellan tv- och filminspelningarna.

Blind date

För några decennier sedan snurrade det fort kring ynglingen Rob Lowe. Ett hysteriskt partajande med gänget i ”The brat pack” höll på att knäcka karriären.

Och när han blev påkommen med att göra porrfilm med två minderåriga tjejer höll det även på att kosta honom livet.

Efter en tid på ett behandlingshem för alkoholister återförenades han med den kvinna han träffat på en blind date sju år tidigare. Makeupartisten Sheryl Berkoff. 

– Utan henne hade jag aldrig kunnat göra comeback, har han sagt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Inredning