Nyheter

Mördad – för en cykelkärra

NYHETER

Julia kände igen tjuvarna – slogs ihjäl

HÖGANÄS

Julia Olteanu, 18, tog tjuvarna på bar gärning med grannens blå cykelkärra. Det blev sannolikt hennes död.

I går var de båda misstänkta mördarna tillbaka på Bokvägen i Höganäs för ge sina versioner om vad som hände där i december 1998.

Stora delar av Bokvägen spärrades av när polisen i går tog de misstänkta mördarna, 28 och 29 år, till vallning på mordplatsen.

Julia Olteanu bodde några hus längre ner på gatan, och det var dit hon var på väg på kvällen den 2 december 1998, efter att ha varit på bensinmacken och köpt franskbröd.

Låg i trädgård

Hon hittades senare svårt misshandlad i en villaträdgård, och avled ett dygn senare utan att ha återfått medvetandet.

I vintras började polisens så kallade ”Cold Case”-grupp granska fallet, och i slutet av maj greps två misstänkta män, kända ”värstingar” i Höganäs 1998.

Skyller på varandra

Men båda nekar och skyller på varandra.

Dagen efter mordet hittades en stulen cykel med en blå cykelkärra på en garageinfart några hundra meter från Bokvägen. Det hade stulits ur ett garage hos en av familjens Olteanus grannar på mordkvällen. Polisens teori är att Julia känt igen grannens ovanliga cykelkärra, och hamnat i bråk med tjuvarna – som båda varit skolkamrater till henne.

När de två männen insåg att de avslöjats tog de en träpåk och en spade från en trädgård och misshandlade Julia till döds.

Båda de misstänkta männen är tidigare dömda vid ett flertal tillfällen.

Pelle Tagesson

ANNONS

Muminmuggen ABC finns nu äntligen i lager! Beställ den hos Cervera.

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter