85 gripna i huliganbråk

NYHETER

Försökte bland annat köra över polisman

Ett hundratal fotbollshuliganer från Danmark, Helsingborg och Stockholm samlades i Åstorp utanför Helsingborg för att slåss.

Polisen har nu gripit 85 av dem.

Två personer är förda till sjukhus.

Fotbollshuliganerna är nu förda till arrester runt om i Skåne.

– De femton personer som inte deltog i slagsmålet är identifierade men inte gripna, säger Mikael Persson, informatör vid länskommunikationscentralen Syd.

Försökte köra över polis

De cirka 100 personerna hade träffats i ett industriområde i södra delarna av Åstorp för att slåss. Polisen hade fått reda på sammandrabbningen genom underrättelsearbete och åkte till platsen. Där kunde man gripa 85 personer. Under gripandet försökte några av huliganerna köra över polisen med sina bilar och är därför misstänkta för försök till dråp alternativt misshandel. Polisen kunde stoppa de flyende personerna genom att preja bilarna.

Så sent som möjligt

Polisen hade medvetet riktat in insatsen på att dokumentera huliganernas brott.

– Vi ingrep så sent som överhuvudtaget möjligt för att kunna dokumentera vilka brott de olika personerna gjort sig skyldiga till, säger Håkan Jarborg, kommenderingschef i polisområde södra Skåne, till TT.

– Jag hoppas att åklagaren anhåller dem allihop.

Polisen hade inte räknat med 85 gripanden vid tillslaget.

– Det är viktigt att få dem dömda. Har de en dom på sig så kan klubbarna stänga av dem från arenorna, säger Håkan Jarborg till TT.

Två till sjukhus

Slagskämparna var anhängare till Hammarby och Helsingborgs IF. Helsingborgsanhängarna hade stöd från ett tiotal anhängare till FC Köpenhamn.

Två personer fick föras till sjukhus med benfrakturer. Ingen polis skadades under bråket.