Misstänks ha drogat Madeleine till döds

Av: Susanne Nylén

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: GETTY IMAGES/AFP
LÅNGA FÖRHÖR Försvunna Madeleines mamma och pappa, Kate och Gerry McCann har pressats av den portugisiska polisen i långa förhör. Nu är de båda misstänkta för att ha dödat sin dotter – av misstag.

LONDON

Liklukt på kläderna, blodspår i hyrbilen, dna på gosedjuret .

Det är bevisen som gjort Gerry och Kate McCann till huvudmisstänkta.

Polisen tror att föräldrarna drogade Madeleine, 4, till döds – av misstag.

Sedan dumpade de kroppen.

Sent i natt kom Gerry McCann ut från polishuset i portugisiska Portimao.

Misstänkt för att ha dödat sin dotter.

Det här är första gången paret förhörs separat sedan dagen efter Madeleine försvann. Kate McCann förhördes i elva timmar i torsdags och i fem timmar i går. Flera hundra personer hade samlats utanför polishuset i Portimao. Vissa skrek burop medan en annan ropade:

– Kämpa, vi tror på dig Kate!

Hon vädjade samtidigt att sökandet efter Madeleine skulle fortsätta.

Efter närmare tio timmars förhör bekräftade parets advokat Carlos Pinto de Abreu att både Gerry och Kate McCann är huvudmisstänkta i i fallet Madeleine. Att paret blivit huvudmisstänkta – så kallade arguidos på portugisiska – innebär att de kan gripas och anhållas av polisen.

Blodspår i lägenheten

Parets fyraåriga dotter försvann från familjens hotellrum den 3 maj. Sedan dess har föräldrarna vädjat till eventuella kidnappare och rest till otaliga länder för att söka efter flickan.

Men polisen misstänker att paret själva är gärningsmännen.

Sedan tidigare är det känt att blodspår hittats i lägenheten. Ytterligare sex okända fynd skickades till labbet i Birmingham. I början av veckan kom provsvaren. Bevisen ska ha ringat in föräldrarna som misstänkta.

Huvudspåret är enligt brittiska tidningar att läkarparet gav dottern smärtstillande eller sömnmedel den aktuella kvällen för att de skulle kunna gå i väg och äta middag. Av misstag fick flickan en för hög dos och dog.

Drabbats av panik

Kate McCann ska ha drabbats av panik och gömt undan Madeleines kropp. Paret ska ha dumpat kroppen 25 dagar senare. Kate McCann har erkänt att hon gett dottern smärtstillande i bland men nekar till att hon dödat Madeleine.

– De säger att de har bevis men det är förstås helt skrattretande, de påstår att blod har hittats i en bil som de hyrde 25 dagar efter att Madeleine rövades bort, säger parets taleskvinna Justine McGuinnes.

Enligt Daily Mail har polisen i över en månad skuggat paret McCann, lyssnat av deras telefonsamtal och läst deras mejlkorrespondens. De ska också ha läckt falsk information till pressen för att sätta stressa paret.

Mängder av bevis

Bevisen mot Kate och Gerry McCann är följande:

Flera blodspår har hittat på fönsterkarmen och under soffan i semesterlägenheten.

Spårhundar ska ha känt en liklukt på bilnycklar, Madeleines gosedjur och Kates kläder. Kate ska ha tvättat gosedjuret efter den 3 maj. Kate McCann ska ha förklarat liklukten med att hon jobbar som läkare och tagit hand om sex dödsfall precis före semestern. Gosedjuret ska ha varit med på sjukhuset.

Kate McCanns katolska bibel ska ha legat öppen just där det står om hur David dödar sin son.

”Hon svor åt polisen”

Paret hyrde en grå Renault Scenic 25 dagar efter Madeleines försvinnande. Madeleines dna ska ha hittats i hyrbilen. Enligt vissa uppgifter handlar det om kroppsvätskor, enligt andra om blodspår.

En granne som bodde i lägenheten ovanpå paret har berättat att hon erbjöd sig att ringa polisen när det upptäcktes att Madeleine var borta. Föräldrarna sa då att det redan var gjort. Men polisen fick larmet först 40 minuter senare.

Polisens nya tekniska bevisning uppges styrka att Madeleine dog i lägenheten.

För att lösa fallet ska polisen ha utövat utpressning på Kate McCann. Om hon erkände att hon dödat sin dotter av misstag skulle hon dömas till två års fängelse och gå fri om ett år.

– Det var första gången Kate hörde de här anklagelserna och hon svor åt polisen, säger Justine McGuinnes.

Svägerskan Philomena McCann har bekräftat att Kate ska ha erbjudits en uppgörelse.

Polisen har dock inte uttalat sig.

Publicerad: