Höjd beredskap på Mas

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-02-22

Inställda operationer efter snöovädret

På Universitetssjukhuset Mas i Malmö utlystes stabsläge på grund av vädret på torsdagsmorgonen och en del planerade operationer fick ställas in.

– Det berodde i vissa fall på att patienter inte kunnat ta sig till sjukhuset, i andra fall på att personalen inte kunnat ta sig dit, berättar informationschef Hans-Göran Boklund, som själv inte kunnat ta sig till jobbet på morgonen på grund av snön och därför jobbade hemifrån.

Stabsläge innebär att nyckelpersoner på sjukhuset träffas med jämna mellanrum för att utvärdera situationen. Nästa steg är förstärkningsläge, då extrapersonal kallas in, men det har alltså inte behövts.

På akutmottagningen i Malmö löpte verksamheten i stort sett som normalt. Antalet personer som skadats i trafikolyckor var inte större än normalt.

Extra beredskap i Lund också

Också Universitetssjukhuset i Lund utlyste stabsläge, men det togs tillbaka vid tio-tiden, eftersom det visat sig att allting fungerade bra.

– Det flyter på som vanligt, säger mediestrateg Per Längby till TT.

På Centralsjukhuset i Kristianstad fattades ungefär en fjärdedel av personalstyrkan på torsdagsmorgonen. Men eftersom många patienter också uteblev och sjukhuset omdirigerade personal var läget under kontroll på förmiddagen, uppger informationschef Margareta Svalner.

Också på Helsingborgs lasarett fungerade verksamheten i stort sett normalt.

FAKTA/ Snöstorm

TT