Rudy Giuliani: Trump ersatte tystnadspengarna till Stormy Daniels

avAdam Westin

Donald Trump har framhärdat att han inte haft något att göra med sin förre advokats utbetalning till porrstjärnan Stormy Daniels.

Men nu säger rådgivaren att Trump ersatt Michael Cohen för den dryga miljonen som betalades ut.

– Presidenten betalade tillbaka under en period på flera månader, säger Rudy Giuliani i Fox News-programmet Hannity.

Stephanie Clifford fick 130 000 dollar (drygt en miljon kronor) för att hålla tyst om sin påstådda affär med Donald Trump.

Trumps advokat Michael Cohen har erkänt att han betalat ut pengarna till porrstjärnan i samband med valkampanjen 2016. Däremot har Donald Trump hävdat att han inte har någon delaktighet i pengarna till Clifford, som går under namnet Stormy Daniels i sin roll som porrskådespelare.

1 av 2 | Foto: Carolyn Kaster / AP TT / NTB SCANPIX
Rudy Giuliani är Donald Trumps nya advokat.

”Presidenten betalade tillbaka”

Nu säger presidentens nye advokat Rudy Giuliani att denna utgift täcktes upp av Donald Trump.

– Det var pengar som betalades av hans advokat, precis som jag skulle göra, från hans firma eller varifrån som helst, det spelar ingen roll – och presidenten betalade tillbaka under en period på flera månader, säger Rudy Giuliani i Fox News-programmet "Hannity".

Enligt Giuliani var betalningen laglig eftersom det inte handlade om kampanjpengar.

Stephanie Clifford hävdar att hon haft en affär med Donald Trump år 2006, och att hon alltså fått betalt för att hålla affären hemlig. Hon säger även att en okänd person hotat henne för att skrämma henne till tystnad på en parkeringsplats i Las Vegas år 2011.

En fantombild på denna person släpptes i mitten av april. ”En skiss flera år senare på en icke-existerande man. Ett fullständigt bedrägeri”, skrev Donald Trump på Twitter dagen efter att den publicerats.

 

Trump stämdes för ärekränkning

För detta uttalande har Stephanie Clifford nu stämt Donald Trump för ärekränkning.

”Han är väl medveten om vad som hände och sin egen delaktighet. Vi avser att dra fram det i ljuset”, skriver advokaten Michael Avenatti på Twitter.

I stämningsansökan anklagas Donald Trump för att ha agerat medvetet och med illvilja för att skada Stormy Daniels anseende och ekonomi.