Modellen riskerar böter för slagsmål på krogen

Publicerad:
Uppdaterad:

Fotomodellen var full och nekades inträde på krogen.

Nu riskerar hon åtal för hot och våld mot tjänsteman.

- Vakterna ljuger, säger hon.

Fotomodellen är ett känt ansikte i Stockholms innekretsar. Strax efter midnatt i går ville hon och en väninna besöka kvarterskrogen Hammarby Bar & Kök på Söder.

Nekar till alla anklagelser

Men vakterna tyckte hon var för full och stökig och vägrade släppa in henne. Som Aftonbladet berättat blev fotomodellen rasande. Flera vittnen såg hur hon spottade, klöste och skrek.

Det hela slutade med att polisen kom och fotomodellen hamnade i fyllecell.

- Enligt anmälan har hon hotat och försökt att sparka en av vakterna. Hon har varit berusad och skrikit okvädningsord, säger kriminalkommissarie Lennart Olingdahl vid Södermalmspolisen.

Efter att ha sovit ruset av sig förhördes fotomodellen av polisen tidigt i går morse.

Hon förnekade då att hon gått till angrepp mot vakterna eller försökt hota någon. I stället hävdade hon att vakterna varit maktfullkomliga och att anklagelserna mot henne är lögn.

Men någon polisanmälan mot vakterna har fotomodellen ännu inte gjort.

Fotomodellen släpptes vid sextiden på morgonen. Hon är misstänkt för hot mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman. Nästa vecka beslutar en

åklagare om hon ska åtalas.

I så fall riskerar fotomodellen dryga böter.

"Blir stökigare med kvinnor"

- Sådana här ärenden går det tretton på dussinet. Det brukar bli åtal i hälften av fallen, säger kriminalkommissarie Lennart Olingdahl.

- Av någon anledning brukar det bli stökigare när kvinnor är inblandade. I det här fallet var det dessutom en känd person som kanske inte är så van att bli stoppad i dörren.

Aftonbladet igår:

Katarina Sternudd

Publicerad: