Våldtogs nu får byn elektricitet

NYHETER

ISLAMABAD

Den pakistanska tonårsflickan som utsattes för en gruppvåldtäkt har fått löfte om elektricitet, vägar och en polisstation i sin avsides belägna by i Punjab.

Guvernören i Punjab-provinsen, den tidigare generallöjtnanten Khalis Maqbool, kom på söndagen överraskande på besök i byn Meerwala för att träffa den våldtagna 18-åriga flickan. Han lovade elektricitet, en två mil lång väg till byn, tillsammans med en polisstation för att säkra lag och ordning i området där våldtäkt är ofta förekommer.

Den uppmärksammade våldtäkten ägde rum i slutet av juni. Fyra män våldtog flickan och tvingade henne sedan att naken gå hem genom byn. Våldtäkten utfördes på order av det lokala rådslaget, som på så vis ville straffa flickans elvaårige bror, som påstods ha haft ett förhållande med en kvinna från en kast med högre status.

Fallet har upprört många både i och utanför Pakistan. Landets president har skickat motsvarande 85 000 kronor till flickan och flera frivilligorganisationer har också erbjudit henne pengar för att underlätta för flickan att börja ett nytt liv.

TT-AFP