Misstänkt släpptes ur häktet – dagen innan dödsskjutningen

avJoakim Magnå

Två män är anhållna misstänkta för dödsskjutningen i Malmö på fredagskvällen.

En av dem frigavs från häktet i torsdags – efter att ha suttit frihetsberövad misstänkt för ett annat brott i över en månad, uppger Sydsvenskan.

En man i 30-årsåldern sköts ihjäl med flera skott på Docentgatan i Hermodsdal vid 20-tiden på fredagen. Han fick hjärt-lungräddning och fördes till sjukhus, men dödförklarades på akuten. Enligt Aftonbladets uppgifter träffades han i huvudet och hjärtat.

Två misstänkta gärningsmän, 34 och 49 år gamla, greps senare under kvällen i närheten av brottsplatsen. De anhölls under natten av jouråklagare misstänkta för mord.

Aktuella i annan utredning

Båda männen förekommer i en pågående utredning om grovt penningtvättsbrott, skriver Sydsvenskan. Stora summor från kriminell verksamhet ska ha tvättats och spridits ut på flera konton.

34-åringen anhölls inom ramen för den utredningen den 19 december. Han satt häktad fram till i torsdags, då åklagare beslutade att han skulle släppas, skriver Sydsvenskan.

När det gäller mordet i fredags har de båda männen tilldelats försvarsadvokater och nya förhör är inplanerade på söndag.

Polisen har under lördagen knackat dörr i området för att komma i kontakt med vittnen och eventuella personer med intressanta uppgifter. Vittnesuppgifter, observationer och tips kan lämnas på telefonnummer 114 14.