Hon födde barn i kompisens badrum

NYHETER

Väninnan berättar om den hemliga graviditeten och förlossningen

Kvinnan som är åtalad för mord på sina två barn har fött fyra barn, varav ett adopterades bort vid födseln.

Graviditeten höll hon hemlig men till sist avslöjades hennes tillstånd.

Kvinnan höll graviditeten hemlig - precis som i fallen med de två mördade spädbarnen. Hon klädde sig i bylsiga tröjor och ingen anade någonting, inte ens hennes närmaste vänner.

Men i samband med förlossningen avslöjades hon. När värkarna satte igång befann hon sig nämligen hos en väninna. I förhör med polisen berättar om väninnan om det som inträffade.

Adopterade bort det oönskade barnet

”Hon är inne på toaletten och jag hör henne skrika att hon får missfall. Jag reser mig och går på toaletten med en macka och en kaffekopp i handen. Dörren är öppen en liten bit och jag ser då henne sitta på toalettstolen. Hon har en t-shirt och några brallor på sig.

Hon sitter på så sätt med särade ben en aning att jag kan se att det inte är tal om något missfall här. Jag ser huvudet från ett barn mellan benen på henne. Jag säger till henne att inte sitta kvar på stolen utan att hon måste lägga sig ned på golvet. Hon gör det och lägger sig på rygg på en matta och föder sedan fram barnet, en flicka, med hjälp av mig.”

Under tiden ringer väninnan ambulansen från telefonen i hallen. Sedan kommer hon tillbaka, tvättar händerna och assisterar vid förlossningen. Barnet lägger hon i en frottéhandduk och petar det i munnen med lillfingret för att hjälpa det att andas. Sedan lägger hon barnet på mammans mage.

””Hon säger då att hon vill adoptera bort barnet. Hon vill inte ha det.”

Hör privat samtal med läkaren

Hon är inte intresserad av barnet och står fast vid sitt beslut att adoptera bort det. Ambulansen kommer och hämtar henne och hon får följa med till sjukhuset och prata med en läkare. Väninnan följer med och hör delar av samtalet.

”Det är tal om ytterligare ett barn som hon ska ha fött tidigare. När jag får höra det går jag ut ur rummet. Jag känner att jag liksom inte har med det att göra. Jag förstår att de inte pratar om sonen som hon har hand om.”

Pappan tog sitt ansvar och uppfostrade det lilla barnet. Efter det pratade väninnorna inte så mycket mer om händelsen och efter hand fick de allt sämre kontakt med varandra.

Susanna Vidlund