150 000 ville se lille Kiron

NYHETER

Polis fick kallas in för att skydda den tvåhövdade pojken - nu har han avlidit

Foto: Lille Kiron som föddes med två huvuden orsakade stor uppståndelse i Keshbopur i Bangladesh.

I måndags föddes den här lille pojken i Bangladesh.

Ryktet om den märklige tvåhövdade bebisen spreds snabbt och i dag samlades tusentals människor vid sjukhuset där han fanns.

På torsdagen kom rapporter om att pojken avlidit efter att ha drabbats av andningssvårigheter och feber, uppger Sky News.

Polis fick kallas in för att mota bort de nyfikna, enligt AFP. En uppgift talar om att så många som 150 000 personer samlades utanför sjukhuset för att få en skymt av Kiron.

Pojken föddes med kejsarsnitt. Enligt läkarna på vårdkliniken i Keshbopur cirka fem mil från huvudstaden Dhaka fungerade pojkens kropp förvånansvärt bra.

– Han har en mage och äter normalt med sina bägge munnar. Han har ett könsorgan och två armar och två ben, sa doktor Mohamad Abdul Bari till AFP på onsdagen.

På kliniken ville man skicka pojken vidare till sjukhus i Dhaka. Men föräldrarna hade inte råd med ytterligare vård, och mot läkarnas inrådan tog de hem pojken.

– Där dog han, säger barnläkaren KS Alam till AFP på torsdagen.

Barn med fysiska abnormiteter som föds i Bangladesh och Indien betraktas ibland som levande gudar. Den åttalemmade flickan Lakshmi som föddes i Indien i oktober förra året, betraktades av invånarna som en reinkarnation av den fyrarmade gudinnan Hindu.