”Det enda vi vill är att du kommer tillbaka”

Foto: I videofilmen som föräldrarna släppt visas också bilder på Madeleine från förra julen, då hon öppnade sina paket.
NYHETER

LONDON. Gerry och Kate McCann tittar in i tv-kameran och talar till sin försvunna dotter.

–?Det enda vi önskar oss den här julen är att du kommer tillbaka, Madeleine.

Foto: Gerry och Kate McCann vädjar ”Det enda vi önskar oss den här julen är att du kommer tillbaka, Madeleine”. Samtidigt visas ett telefonnummer dit man kan ringa in upplysningar om flickan.

Den känsloladdade julhälsningen har skickats till tv-stationer runtom i världen och visas för allmänheten i dag.

Föräldrarna sitter i soffan framför den pyntade granen i hemmet i engelska Rothley.

Saknar dig så mycket

Gerry, Kate och tvillingsyskonen har inte sett fyraåriga Madeleine sedan den 3 maj, då hon försvann under en semester i Praia da Luz, Portugal.

–?Madeleine, det är mamma och pappa här. Du ska veta hur mycket vi älskar dig, Madeleine. Vi saknar dig så mycket. Sean och Amelie pratar om dig hela tiden, varje dag, säger Kate McCann i videon.

–?Vi gör allt vi kan, Madeleine, för att hitta dig och det finns så många goda och väldigt snälla människor som hjälper oss. Var tapper, älskling. Vår enda önskan i jul är att du ska komma tillbaka till oss. Vi hoppas och ber för att det ska hända. Älskar dig, Madeleine.

Vädjar till kidnapparen

I filmen visas bilder på Madeleine, bland annat från julen 2006. Föräldrarna är övertygade om att flickan blev kidnappad och vänder sig även till gärningsmannen.

–?Vid den här tiden på året, när så många släkter samlas, ber vi dig hjälpa oss att återförenas med Madeleine. Gör det enda rätta och träd fram, säger Kate McCann.