Kvinna växte fast på toalettstolen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-12

Efter två år långt toalettbesök hade skinnet växt fast kring toalettringen

Polisen i Ness County hade svårt att tro att det var på riktigt.

Och har fortfarande svårt för det.

– Hon var fysiskt förenad med toalettringen. Men jag kan fortfarande knappt tro det är sant, säger countyts sheriff Bryan Whipple.

Nu väntar åtal för kvinnans sambo.

När polisen kallades till huset såg de kvinnan sitta på toalettstolen med sina mjukisbyxor nedhasade på låren. Hon sa direkt att hon mådde bra och avböjde hjälp. Men det syntes på hennes ben att de var förtvinade och till slut lät hon sig övertalas att följa med.

Bröt loss ringen

– Vi bröt loss toalettringen och den följde med henne till sjukhuset, säger Bryan Whipple enligt AP. Hon var inte fastlimmad. Hon var helt enkelt fysiskt förenad med toalettringen. Det är svårt att föreställa sig... och jag kan fortfarande knappt tro det är sant.

Kvinnans skinn hade fastnat permanent i toalettstolen.

”Kanske i morgon”

Det var den 35-åriga kvinnans 36-årige pojkvän som hade slagit larm till polisen. Han har berättat att kvinnan självmant suttit på toaletten i närmare två år. Hon vägrade gå därifrån och pojkvännen fick komma och ge henne mat och vatten. De uppgifter som kvinnan hittills lämnat stöder pojkvännens version. Varje dag frågade pojkvännen om hon inte skulle komma ut. Svaret blev varje gång: ”Kanske i morgon”.

Kvinnan är nu på sjukhus men rapporteras vara en högst motvillig patient. Hon har heller inget ont att säga om pojkvännen.

På torsdagen meddelade sheriffen Bryan Whipple att han rekommenderar att pojkvännen åtalas för vanvård av vuxen i beroendeställning.

– Det tragiska i historien är att det rör sig om, i mina ögon, två mentalt handikappade människor, säger Whipple.

Pojkvännen nekar till anklagelserna om vanvård.

– Det enda som jag gjort mig skyldig till är att inte skaffa hjälp tidigare.