Födde i duschen – joggade till akuten

NYHETER

17-åriga Xochitls son kallas ”mirakelbebisen”

17-åriga Xochitl Parra födde sitt barn i duschen.

Och joggade sen till sjukhuset med navelsträngen fortfarande kvar.

Det var vid halvsex på fredagsmorgonen som Xochitl Parra,17, stod i duschen i sitt hem i Long Beach, USA. Då kände hon hur barnet var på väg ut.

– Jag satte mig ned och krystade så han kunde komma ut, säger hon till lokaltidningen Press-Telegram.

Navelsträngen satt kvar

Telefonen var urkopplad så hon kunde inte ringa efter hjälp. Då gjorde hon det enda hon kunde komma på. Hon plockade upp bebisen och började springa de fyra kvarteren til sjukhuset - med navelsträngen fortfarande fast i barnet.

– Jag ville inte be mina grannar om hjälp eftersom det var så tidigt och jag var orolig för vad de skulle tycka, säger den nyblivna mamman.

När hon kom fram till sjukhuset reagerade personalen snabbt.

Kunde ha dött

– Hon hade fortfarande livmoderkakan och bebisen satt fortfarande ihop med den så det första alla ropade var: rör dig inte! De kunde ha blött ihjäl, säger läkaren Jose Perez.

Nu gick allting bra och både barnet och mamman har klarat sig utan skador från den dramatiska födseln. Personalen på sjukhuset har numera ett smeknamn för honom - mirakelbebisen.

Döljt graviditeten

Men dramatiken var inte helt över för Xochitl Parra. Hon hade hållit graviditeten hemlig för sina föräldrar av rädsla att de skulle kasta ut henne från hemmet. En rädsla som visade sig onödig.

– Mamma har accepterat det som hänt. Jag tror hon kommer hjälpa mig att ta hand om honom så att jag kan fortsätta i skolan, sa hon till Press-Telegram.