Nyheter

Likfynd förbryllar polisen

Av: 

Susanna Vidlund

NYHETER

Fötter flyter iland i Kanada

De mystiska fötterna fortsätter flyta i land vid Kanadas kust.

På ett år har man hittat fem fötter och likdelarnas ursprung förbryllar polisen.

– Vi är inte CSI, säger polisen Sharlene Brooks till AP.

Det började med att en människofot flöt iland på Jedidiah Island, Strait of Georgia, Kanada. Det var för nästan ett år sedan.

Bara några dagar senare påträffades en högerfot med en Reebok-sko vid närliggande Gabriola Island.

Flytande sko

En tredje fot påträffades i samma område på ostsidan av Valdez Island i början av februari och den 22 maj på Kirkland Island, Fraser River, påträffades en till.

Nu har ytterligare en fot påträffats, cirka 1,6 kilometer från den senaste fyndplatsen.

– En förbipasserande såg en sko flyta i vattnet, drog in den till land och larmade polisen. Vi behandlar det som en brottsundersökning, säger Sharlene Brooks vid Delta-polisen till nyhetsbyrån AP.

Svårt arbete

Det är oklart varifrån kvarlevorna kommer. Polisen ska undersöka om foten har samma DNA som de andra likdelarna som har flutit iland.

– Det här kan ta lång tid. Vi är inte CSI. Det kommer bli ett ganska svårt arbete, säger Brooks.

Enligt polisen finns det inget som tyder på att fötterna med våld har avlägsnats från kropparna. Det kan alltså röra sig om en olycka. En teori är att kroppsdelar som huvud, händer och fötter kan lossna när kroppen ligger en längre tid i vatten.

– Vi utesluter absolut inte möjligheten att den senaste foten vi påträffade kan vara länkad till de andra fynden vi har gjort, säger Sharlene Brooks som uppger att det ännu är för tidigt för att kunna säga hur det ligger till med den saken.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa enkelt tandblekning hemma - vitare tänder på 30 minuter.

Dentway

Publisert: