Nyfruset i isbaren

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-11

Isbaren på Nordic Sea Hotel byter inredning en gång i halvåret. Nu är det dags igen, den här gången med urbant tema, skapat av graffitikonstnärer. Krogliv har fått en exklusiv förhandstitt.

Efter en ombyggnad är Absolut Icebar dubbelt så stor. Numera får det plats 60 gäster.

– Det var för hårt tryck tidigare, gäster kunde få vänta uppemot två timmar när vi hade drop-in, berättar barchefen CarlJonzén.

Is från Torne älv

Nu kommer besökare att slussas in via en ny ingång, få på sig nya caper och möta en ny inredning. Den är designad av graffitikonstnärerna Daniel Diaz, alias Ikaroz, och Pierre Johansson, alias Slak. De har gjort skisserna som sedan blivit till verklighet med hjälp av isdesigner, som format isblock från Torne älv till soffor, bord, dekorationer och all annan interiör.

Transparent måleri

Graffitikonstnärerna har bland annat satt sin prägel genom en bardisk som ser ut som en boombox, sprayfärgsmönster på väggarna och en skulptur av en graffitimålare.

– Det var en utmaning att göra det här, jag har ju aldrig målat transparent. Man får tänka helt annorlunda. Men jag är jättenöjd, säger Daniel Diaz.

Den officiella öppningen är 26 april. På dagtid och fram till 20.45 måste man boka om man vill besöka isbaren. Efter det är det dropin-tid. Ett besök kostar 180 kronor och inkluderar då lån av kläder och en drink i isglas.

Vad blir det för musik i baren?

– Det ska gå hand i hand med temat, så man kan tänka sig old school hiphop, säger Emelie Klein, pr-ansvarig på Nordic Hotels.

Får man föreslå Ice T, Ice Cube och Vanilla Ice?

– Ha ha, det är inte omöjligt.

Sofia Larsson

» Vill du få full koll? Anmäl dig till Allt om Stockholms nöjesbrev - bara ett klick bort!