Sökande försvåras av hårt väder

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Polisen fortsatte vid sju-tiden på måndagsmorgonen sökandet efter Engla, 10, från Stjärnsund.

Under natten har ett tiotal poliser varit ute och koncentrerat letandet till vägar och stigar, men utan resultat.

Flickans mobil är fortfarande försvunnen.

Var är hon? Hon firade sin tioårsdag i början av mars. Nu är Engla helt spårlöst försvunnen och för varje timme som hon är borta ökar misstankarna om att något hemskt kan ha inträffat.
Foto: Foto: POLISEN
Var är hon? Hon firade sin tioårsdag i början av mars. Nu är Engla helt spårlöst försvunnen och för varje timme som hon är borta ökar misstankarna om att något hemskt kan ha inträffat.

– Vi har ett femtiotal personer ute och letar nu, säger Sven-Åke Petters, presstalesman vid polisen i Dalarna vid 10-tiden till aftonbladet.se.

Han uppger att det fortfarande finns sektorer att söka igenom runt platsen där flickan försvann.

Ingen misstänkt

Polisen söker igenom sommarstugor i området i jakt på spår efter att någon befunnit sig där, men än så länge har inget anmärkningsvärt hittats.

Fortfarande är ingen misstänkt för brott i samband med försvinnandet.

– Vi jobbar med två spår nu. Antingen ligger hon i terrängen eller så är det ett brott bakom och hon är bortförd, säger Sven-Åke Petters.

Spansk polis

Polisen har ännu inte fått tag på flickans pappa som ska befinna sig utomlands. Spansk polis hjälper till i sökandet efter pappan.

– Jag har fortfarande inte fått någon bekräftelse på att vi har fått kontakt med pappan, säger Sven-Åke Petters.

Förutom att söka i terrängen ska polisen under måndagen gå igenom familjens dator för att se om flickan har haft några kontakter utåt.

– Vi kartlägger personer runtomkring flickan, men jag kan inte berätta något om det just nu av spaningstekniska skäl, säger Sven-Åke Petters.

Flera tips

Polisen har fått många tips om flickan. Några av dem kommer från så kallade medier.

– Vi har tittat på tipsen men inget har haft avgörande betydelse. Ännu har ingen sett flickan sedan hon försvann, säger Sven-Åke Petters, talesman vid polisen i Dalarna.

Enligt Petters kan inget i flickans bakgrund förklara försvinnandet.

Svårt väder

Under sökandet efter flickan har flera kläder och föremål hittats i terrängen, bland annat en jacka och en godisklubba.

De fordon som skymtar på några av de bilder som togs på flickan minuterna innan hon försvann avfärdas i utredningen om flickans försvinnande, enligt polisen i Dalarna. Det samma gäller den godisklubba som hittats.

Polisen har inte funnit några spår efter den försvunna flickans mobiltelefon.

Spaningarna försvårades på måndagseftermiddagen på grund av det dåliga vädret. Ett kraftigt snöfall drar norrut upp över Dalarna. Den dåliga sikten gör att polisen inte kan använda någon av sina helikoptrar utan allt sökande sker till fots.

90 söker

Omkring 90 personer, varav 50 från hemvärnet och 15 poliser, söker efter flickan i ett område som är omkring fem gånger fem kilometer stort. Hittills har uppskattningsvis 70 procent av ytan genomsökts. I slutet av dagen väntas hela området ha letats igenom, säger Mattias Skarp vid polisen i Dalarna till TT:s utsända.

Mängder av tips från allmänheten strömmar hela tiden in till polisen. Tipsen handlar bland annat om platser där polisen uppmanas att leta. Ingen av tipsarna har dock sett den försvunna flickan.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN