”Man kanske ska bry sig lite mer om varandra”

Foto: TT NYHETSBYRÅN
NYHETER

SUNDSVALL. Efter snöstormen som lamslog Västernorrland hittades fyra äldre döda utomhus, i anslutning till sina hem.

En av dem var 77-årige Lasse Carlsson som körde fast med bilen och hittades död på sin egen parkering.

- Man kanske ska bry sig lite mer om varandra, speciellt när vädret är extremt, säger Börje Öhman, pressansvarig på Polisen Västernorrland.

Snöovädret som drog in över Västernorrland för snart två veckor sedan fick många konsekvenser.

Skolor stängde, tåg ställdes in och bilar körde fast. På bara något dygn vräkte det ner som mest cirka 60 centimeter snö till ett redan snörikt län, i kombination med starka vindar.

I anslutning till stormen hittades fyra äldre personer döda utomhus i anslutning till sina hem.

- Det handlar om olika omständigheter och endast ett dödsfall utreds som brott av polisen i Örnsköldsvik, säger Börje Öhman.

Det handlar en kvinna i 75-årsåldern som under den aktuella dagen skjutsades hem med sjuktaxi till sin bostad när Kramfors. Troligen kom kvinnan aldrig in i huset och hittades senare död utomhus.

Övriga dödsfall var en dement man i Härnösand som hade anmälts saknad av hemtjänsten men hittades och kördes tillbaka till sitt hem, där han senare hittades död utomhus. En kvinna född på 40-talet hittades samma dygn död utanför sitt hem i Bjästa, troligen på grund av sjukdom.

Det fjärde dödsfallet är 77-åriga Lasse Carlsson som hittades död i sin bil.

Anhöriga vet ännu inte vad som orsakade dödsfallet men en möjlig orsak kan vara avgasförgiftning som snabbt kan göra en människa omtöcknad och medvetslös.

Han körde fast med sin bil och kämpade länge med att komma loss och många såg och hörde motorn rusa och däcken som slirade.

- Oavsett dödsorsak så är det en tragisk händelse. Man kanske ska tänka på att bry sig om andra och fråga om något verkar fel, säger Börje Öhman.

Dagens tre rubriker 00:29