Här har de sex inför tre tusen

NYHETER

Svenska Leona, 21: Vi gör det för regnskogen

Svenska Leona Johansson, 21 hade sex på scenen mitt under en rockkonsert i Norge.

– Jag gör det för att rädda regnskogen, säger hon.

Foto: EN MILJÖINSATS På Quartfestivalen i Kristiansand passade Leona Johansson och hennes pojkvän på att genomföra sin kupp för att samla in pengar till regnskogen. ”Några blev chockade, jag har hört att det här är ett ganska kristet ställe”, säger Leona.

Det var under den kände norske artisten Christopher Schaus konsert på Quartfestivalen i Kristiansand, Oslo, i går kväll som svenska Leona Johansson, 21, och hennes norske pojkvän Tommy Holm Ellingsen, 28, hade sex på scenen inför mer än 3 000 åskådare.

Paret, som är miljöaktivister, hoppade på scenen under näst sista låten och hade sex medan bandet fortsatte att spela.

– Vi gjorde det för att samla in pengar till regnskogen, säger Leona när Aftonbladet når henne på telefon efter konserten.

Över tretusen personer i publiken bevittnade parets pr-kupp.

”Några chockades”

– Några blev chockade, jag har hört att det här är ett ganska kristet ställe, men många tyckte att det var kul, säger Leona.

Hon säger att hon inte ångrar det hon gjort. Paret har haft sex offentligt en gång tidigare och tänker göra det igen.

Förbjudet i Norge

Den norska polisen blev nedringd efter sexseansen, men hann inte ingripa. I Norge är det förbjudet att ha sex offentligt.

– Det är klart att jag var orolig. Men jag tycker att det är bättre att göra något än att bara sitta hemma och se på hur allt blir förstört.

Leona och pojkvännen Tommy har länge varit engagerade i miljöfrågor.

De är medlemmar i miljöorganisationen Fuck För Forest och har en hemsida på nätet där de visar sina samlagsbilder – allt för att samla in pengar för att rädda regnskogen.

Fått ihop 100 000

– Vi har fått ihop ganska mycket pengar, cirka 100 000 kronor, men vi vet inte till vilken miljöorganisation vi ska ge dem. Norska Regnskogsfonden ville inte ta emot pengar offentligt.

Enligt Leona ville man inte förknippas med deras kontroversiella hemsida.

Kan du förstå att en del kan tycka att det är ett kontroversiellt sätt att samla in pengar på?

– Det är klart att det är kontroversiellt. Men å andra sidan behövs det, eftersom ungdomar inte bryr sig om miljön. Hittills har vi jobbat endast på det här sättet. Om någon anmäler oss, tänker vi säga att vi gör det för att rädda miljön. Vi sätter regnskogen högre än resten.

Mira Micic