En död i busskrasch

NYHETER

35 unga fotbollsspelare svårt chockade

Ett norskt fotbollslag med 35 unga pojkar var i dag inblandade i en dödsolycka utanför Strömstad.

En personbil kolliderade med den norska bussen och en 52-årig kvinna i bilen omkom.

Foto: Delar av fronten på bussen krossades vid kollisionen. Personbilen totalförstördes, och den kvinnliga föraren omkom.

Den manlige föraren i personbilen är i 50-årsåldern och skadades svårt fördes medvetslös i helikopter till sjukhuset i Uddevalla. Mannen har livshotande skador i form av skallfraktur, frakturer i övrigt och inre skador.

Paret i baksätet fördes med lindriga nackskador till Fredrikstads sjukhus i Norge.

Personerna i bilen, som var hyrd i Danmark, uppges vara från Israel och i medelåldern.

Olyckan inträffade strax före klockan tolv i en kurva på E6 mellan Hogdal och Dynekilen, norr om Strömstad.

Norska VG:s nätupplaga skriver att den danskregistrerade personbilen kom över på fel sida av vägen och frontalkolliderade med en buss. Bilen lättade från marken och for in i en bergsvägg.

I bussen färdades ett fotbollslag med 35 pojkar i 13-årsåldern. Enligt norska nyhetsbyrån NTB var pojkarna på väg till en turnering i Danmark.

Pojkarna chockades svårt

Ingen av pojkarna skadades fysiskt, men flera av dem uppgavs ha chockats mycket svårt. De fördes till brandstationen i Strömstad där de fick stöd och hjälp av en inkallad krisgrupp.

På eftermiddagen försökte fotbollslaget dock få tag på en ny buss för att kunna fortsätta färden ner till Danmark, skriver VG Nett.

E6 på olycksplatsen, i riktning mot Uddevalla, spärrades av och väntades enligt polisen vara avstängd i första hand fram till 15.15.

Vid tretiden hade polisen ännu inga uppgifter om kön eller ålder på passagerarna i personbilen. Inte heller den manlige förarens ålder var känd.

Nicklas Hermansson, Jonas Vesterdahl