Fastnade med huvudet i propeller - dog

Publicerad:
Uppdaterad:

Leken med fritidsbåten slutade i tragedi

Den 23-åriga kvinnan åkte wakeboard i Oslofjorden tillsammans med sina vänner på söndagskvällen.

Plötsligt tog båten in vatten och kvinnan föll överbord. Hon drogs in i båtpropellern - och dog.

Olyckan infräffade vid Fornebu i inre Oslofjorden när tre personer åkte wakeboard. Wakeboard är en sport, där utövaren står på en bräda och håller i ett rep som hakas fast i motorbåten.

23-åringen befann sig i båten tillsammans med en man, samtidigt som en 30-årig man stod på wakeboarden. Motorn var fortfarande igång när de försökte få ombord mannen med wakeboarden. Båten släppte in vatten och blev baktung. Då ramlade kvinnan och mannen i båten i vattnet.

Ropade på hjälp

Hans-Gisle och Irmelin Sørensen bevittnade tragedin från land.

- Vi hörde en smäll. När vi vände oss om såg vi att båten cirkulerade runt kvinnan, säger Hans-Gisle Sørensen till VG.

Kvinnan försökte febrilt simma undan den förarlösa båten som närmade sig allt mer. Mannen på wakeboarden ropade på hjälp – men det var sent. Kvinnan drogs in under båten och träffades av propellern.

Enligt norska polisen fastnade troligen kvinnans hår i propellern, som därefter träffade hennes huvud. Efter smällen stannade båtens motor, skriver VG.

Dog på sjukhuset

Räddningscentralen larmades 17.30 och skickade två helikoptrar till platsen. Kvinnan, som var bosatt i Oslo, flögs sedan vidare till Ullevåls universitetssjukhus.

Kvinnan ådrog sig svåra huvudskador och avled på sjukhuset på söndagskvällen

- Hon opererades, men hennes liv gick dessvärre inte att rädda, säger Harald Pors Muniz, informationschef vid Ullevål universitetssjukhus till VG.

De bägge männen klarade sig undan oskadda.

Nicklas Hermansson

Publicerad: