Lidl-butik rånad av pistolman – stor polisjakt

avAdam Westin

NYHETER

En matvaruaffär i centrala Fagersta rånades på onsdagskvällen.

– En man har varit inne och viftat med pistol efter stängning. Han har hotat till sig en större summa kontanter, säger Ivan Åslund vid polisens ledningscentral.

Polisen inledde en stor polisjakt efter mannen, med resurser från flera län.

Ett överfallslarm gick i Lidl-butiken i centrala Fagersta klockan 20.14.

– En man har varit inne och viftat med pistol efter stängning. Han har hotat till sig en större summa kontanter, säger Ivan Åslund vid polisens ledningscentral.

”Vi kollar stationer och allt möjligt”

Mannen är på fri fot. Polisen i Västmanland har tagit hjälp från resurser i Dalarnas län.

– Vi har dragit fram resurser från hela länet, och delar av Dalarnas resurser. Vi letar både lokalt i Fagersta och utåt. Den här personen kan ha tagit sig därifrån med antingen bil, buss eller tåg, så vi kollar stationer och allt möjligt, säger Ivan Åslund.

Tre butiksanställda fanns i lokalen när rånet ägde rum. Det är okänt hur mannen tog sig in i matvarubutiken.

– Vi vet inte om han har haft någon kumpan väntande utanför. Han har försvunnit, personalen har inget grepp om på vilket sätt eller vart han har tagit vägen, säger Ivan Åslund vid polisens ledningscentral.

Ingen i personalen är fysiskt skadad.

– Man kommer ju förhöra personalen grundligt, se om det är någon som vet någonting. Om det är någon före detta anställd som har agerat mot butiken eller någonting sådant, säger Ivan Åslund.

”Större summor kontanter”

Polisen uppger att mannen fick med sig en stor summa pengar.

– Det rör sig inte om hundralappar, utan det är större summor kontanter. Det är ju en matvarubutik och de har mycket kontanter i omlopp, säger Ivan Åslund vid polisens ledningscentral.

Så många rån polisanmäls varje år i Sverige 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Fagersta