God morgon! Det här hände medan du sov

avHans Österman

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Trump skulle skryta om handelsavtal – hånade tv-reporter

Donald Trump skulle hålla en triumferande presskonferens om det nya handelsavtalet. Det slutade med att han attackerade en kvinnlig reporter från ABC News när hon ville ställa en fråga om Trumps domarkandidat Brett Kavanaugh.
– Jag vet att du inte tänker. Det gör du aldrig, sa presidenten.
Läs hela artikeln
Beskedet: Då hålls omröstningen om Kavanaugh

Olyckslok tuffade in på Stockholms central

Den 1 oktober 1918 inträffade den värsta tågolyckan i Sveriges historia vid Getå strax norr om Norrköping. På måndagskvällen, exakt hundra år efter olyckan, kördes samma sträcka – med samma lok.
Läs hela artikeln
Två anhållna för mordförsök

Sörjande vid begravningen av offren för terrordådet.

Så impopulär är Trump i Sverige och världen

Donald Trump fortsätter att vara impopulär runt om i världen. I Sverige har bara 17 procent förtroende för den amerikanske presidenten, men av SD-sympatisörer gillar en tredjedel Trump.
– Det är inte överraskande. Men hans stil skulle inte passa i Sverige, säger statsvetaren Niklas Bolin.
Läs hela artikeln

Birgitta Andersson fick pris till Gösta Ekmans minne

För andra året i rad delades Hederspriset till Gösta Ekmans minne ut på ”Barncancergalan - det svenska humorpriset”. Birgitta Andersson kammade hem priset. Och har en klar bild hur det ska firas.
– Jag ska äta glass.
Läs hela artikeln
66 miljoner till cancerforskning – här är alla vinnare på galan

Utredningen mot Ronaldo öppnad igen

I fredags gick Kathryn Mayorga ut i Der Speigel och berättade sin historia om våldtäktsanklagelserna mot Cristiano Ronaldo från 2009. Nu bekräftar Las Vegas-polisen att man öppnat utredningen igen.
– Det är en pågående utredning, skriver man i ett pressmeddelande, enligt BBC.
Läs hela artikeln
Så hyllas Kennedys målfirande – i världen
Salah sågas av Liverpool-ikonen

Här säljer de kläder – till barn med olika funktionsvariationer

Byxor utan knappar, jackor som går att öppna upp i flera delar och tröjor med kardborrband – det är några exempel från ”Easy dressing”. Kollektionen är brittiska butikskedjan Marks & Spencers nya satsning och riktar sig till barn med olika funktionsvariationer. Det funktionella modet hyllas nu på sociala medier.
Läs hela artikeln

Moderaterna kvävs av sin makthunger

ANDERS LINDBERG: Att fälla en statsminister har ännu en gång visat sig lättare än att själv regera. Eller som kolumnisten Per T Ohlsson skrev i Sydsvenskan i söndags: ”Att göra fisksoppa av ett akvarium är inga problem, men att göra ett akvarium av fisksoppa är svårare.”
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!