Förbjud all pälshandel

NYHETER

Jessica, 17, tror att många inte vet vad djurrätt betyder

Många människor vet nog inte vad djurrätt betyder, många människor behandlar djur som luft eller ting.

Djur är och ska behandlas som en levande varelser, precis som människor. Se på dessa djur i Asien exemplevis, dom födds upp, är lyckliga den första tiden, och sedan blir de flådda levande på grund av att vi människor ska ha deras päls. Är det rätt?

Jag är emot allt vad päls heter eftersom jag såg en dokumentär om päls för ett par år sedan och det gjorde verkligen ont i hjärtat att se hur dom ströp små katter och se hur katterna och hundarna ligger ihopklämda i små burar.

Om jag skulle få bestämma djurens rätt så skulle all päls förbjudas.

Djuren skulle få födas upp i ett tryggt hem hos sin matte eller husse. De ska precis som vi ha en trygg barndom. Tänk er själva om era barn skulle bli lika behandlade som vissa djur blir idag. Vad skulle hända? Det skulle bli uppror.

Men vad händer när djur blir utsatta för övergrepp? Ingenting!

Nu finns det Djurens rätt och fler företag som bekämpar djurmisshandel. Det är jättebra, men räcker det?

Måste inte andra ingripa också för att något ska hända?

Om politikerna förbjöd all pälsmarknad i Sverige skulle vi rädda flera hundra hundar och katter.

Skulle vi klara av att ha en sådan lag? Absolut.

Jag ser djuren som mina bästa vänner, man kan prata med dem, de sviker aldrig och de finns alltid där. Det är mer än vad många människor gör.

Så, hur skulle ni göra för att försöka rädda flera djur? Mitt tips är att skriva eller ringa till Djurens rätt och be om råd, det finns alltid någonting du kan bidra med.

Men som ni vet är Sverige ett fyrkantigt land med dessa politiker som styr hit och dit utan att veta vad dom styr mot. Vi får hoppas för djurens bästa att någon människa som sitter högre upp än vad vi ”Svenssons” gör förstår allvaret i detta med djurrätt. Vi kan ju i alla fall hålla tummarna.

Vad tycker du?

Jessica Lotthagen , Lunarnamn: Queen85