Sterling portade hela hans familj

NYHETER

Csaba Czinkosczky är portad av flygbolaget Sterling. Liksom hela hans familj.

-Jag har aldrig varit bråkig. Jag förstår inte varför de går den här vägen, säger Csaba Czinkosczky.

Hans bror hämtades häromdagen ur planet av säkerhetsvakter.

Foto: Stänger ute Flygbolaget Sterling har stoppat Csaba Czinkosczky och hans familjs framtida resor med bolaget.

I början av maj flög Csaba Czinkosczky Arlanda-Budapest med lågprisbolaget Sterling. Eftersom planet bara var halvfullt satte sig två meter långe Csaba på en ledig plats vid nödutgången, för att få bättre utrymme för benen.

Stewarden ville då ha 200 kronor extra och när Csaba vägrade att betala och flytta sig, fick han en varning av piloten och möttes av polis vid landningen.

Fick mejl

Väl hemma i Sverige igen fick Csaba Czinkosczky ett mejl där hans tre framtida bokningar var avbokade. När han sedan försökte boka biljetter till sina barn gick inte det heller.

-Jag tycker det är konstigt att övriga i min familj inte ska kunna flyga med Sterling, bara för att de har samma efternamn som jag, säger Csaba Czinkosczky.

Stefan Vilner är marknads- och försäljningsdirektör på Sterling:

-Folk som är aggressiva och inte följer order vill vi inte ha ombord. Det är en simpel regel. Vi blockerar bokningar på det namnet, och det är tråkigt att det får konsekvenser för andra. Det borde han tänkt på innan, säger han.

Csaba Czinkosczky menar att han inte alls var aggressiv.

- Vi hade en diskussion, men jag höjde inte ens rösten.

För några dagar sedan flög Csabas bror samma rutt, Arlanda-Budapest. På planet tillbaka till Stockholm hämtades han av säkerhetsvakter, och fördes ut framför ögonen på sina medpassagerare.

Väljer andra bolag

Efter att han förklarat att han inte var Csaba, och eftersom hans väskor redan var ombord, fick han trots allt flyga med tillbaka.

-Vi förstår att det var jobbigt för honom, men vi stoppar hellre en person för mycket än för lite, säger Stefan Vilner.

-Nu får det vara, jag flyger med andra bolag, säger Csaba Czinkosczky.

Erik Gustafsson