Tog familj som gisslan

NYHETER

Karlskrona

Polisen i Blekinge arbetade natten till tisdagen med att få ut en man som objuden tagit sig in huset hos en mamma och hennes tre barn i ett samhälle utanför Ronneby.

Tidigt på morgonen gav mannen upp sedan polisens förhandlare kommit till huset och fått kontakt med honom per telefon.

- När förhandlarna väl var där och alla förberedelser gjorda tog det inte mer än en kvart av övertalning och påtryckningar innan han gav sig och kom ut, sade Mattias Lundgren, vakthavande befäl vid Blekingepolisen.

Vid elvatiden på kvällen larmades polisen av en ung flicka som sade att mannen fanns i huset med hennes mamma och att han var beväpnad.

Polisen skickade fem patruller till huset och fick telefonkontakt med mamman som så småningom kom ut tillsammans med de tre barnen.

Mamman hade misshandlats men var inte allvarligt skadad. Mamman uppgav också för polisen att mannen inte hotat henne och att han troligen somnat i huset.

Enligt kvinnan hade mannen ett "mindre skjutvapen".

Omkring klockan tre skickade polisen sina förhandlare till huset för att försöka få ut mannen. När han kom ut ur huset hade han inte vapnet med sig och polisen letade på morgonen efter det inne i huset.

- Gripandet blev helt odramatiskt. Mannen är misstänkt för misshandel och olaga vapeninnehav, sade Mattias Lundgren.

Den gripne, som tidigare haft en relation till den misshandlade kvinnan, är känd hos polisen för våldsbrott.

TT