Ett steg i rätt riktning

NYHETER

Det är många läsare som tycker att det bra att företag plockar bort godis- och läskautomater från arbetsplatsen. Samtidigt efterlyser de frukt och friskvård som ersättning.

Lindis tycker att det är helt rätt: ”Arbetsgivaren har ingen skyldighet att ha godisautomater på arbetsplatsen! Bra initiativ i rätt riktning mot en bättre hälsa!”

Peter Svensson skriver att det är bra att företaget försöker stävja godisätandet: ”Dela gärna ut frukt till personalen som ett alternativ till det indragna godiset.”

Positivt

Hans menar att det är ett steg i rätt riktning att minska tillgången till ohälsosamma produkter på arbetsplatsen. Han tycker att de anställda ska se det som positivt och istället ta chansen att få mer hjälp till en hälsosam arbetsplats: ”Be om mer friskvård och gratis nyttigt fika. Alla ska dock få äta vad dem vill, men arbetsgivaren behöver inte tillhandahålla det.”

Klokt

Fd snaskoman tycker att det är en klok företagsledning: ”Vuxna människor kan väl fixa läsk och godis utan arbetsgivarens hjälp, om man inte kan avstå.”

Karin Svensson skriver att det är sunt att göra godis lite mer svårtillgängligt: ”Skulle man inte överleva utan godis de timmar man befinner sig på jobbet får man väl handla och ta med sig.”

Steg i rätt riktning

Joe anser att företag inte har skyldighet att sälja godis på arbetsplatsen: ”Nej, företag borde inte ha skyldighet att förse de anställda med något mer än kallt friskt vatten. Allt annat de anställda vill stoppa i sig kan de ta med till arbetsplatsen själva”

Thomas Johansson skriver att det är bra att företagen tar ansvar för sin personal. Att godis inte är ett bra alternativ att ha på jobbet. Det ger blodsockersvängningar som leder till att man gör ett sämre jobb: ”Företagen borde lägga mer krut på sin personal men detta är ett steg i rätt riktning.”

Ingen kiosk

Hanna Jonsson undrar varför arbetsgivaren ska agera kiosk? ”Jag har aldrig haft ett arbete där arbetsgivaren varit kiosk också.”

Pica kämpar som en för att få bort deras godislådor. Hon förstår inte alls vad de har på en arbetsplats att göra: ”Vill man äta får man väl ta med sig godis på morgonen eller köpa på lunchen. Hos oss tog de av hälsoskäl bort läskautomaten?”

Enligt Madeleine var det helt rätt att ta bort godisautomaterna. Hon hoppas på att andra företag tar efter: ”Och jag förstår inte vad problemet är, de anställda kan ju köpa med sig godis utifrån om de vill ha.”

Gottegrisen tycker att det var rätt att ta bort godis och läsk från arbetsplatsen. Även om han tycker att det inte fel att äta godis någon gång ibland: ”Står det en godisautomat utanför kontoret så är chansen betydligt större att du äter godis än om du måste gå till kiosken 2km bort.”

Överförmynderi

Men det är inte alla läsare som tycker att det enbart var positivt att automaterna togs bort.

Johanna Persson tycker att det var löjligt att godis- och läskautomaten plockades bort: ”Jag tycker absolut att man ska få äta godis på jobbet. De är ju vuxna människor som jobbar där och de kan väl avgöra själv hur mycket godis dom vill äta.”

Nisse skriver att det är överförmynderi. Han hoppas de anställda tar med sig massor av godis och lägger på sitt skriv- eller arbetsbord: ”Någon måtta på feodalsamhället får det allt vara. Jag är anställd för att utföra ett arbete. Klarar jag inte av att sköta det så får jag sluta. Skrämmande utveckling.”

Karolin Anders tycker att vuxna människor borde tillåtas att fatta egna beslut: ”Vad är detta för hemskt styre? Det ger mig rysningar.”

Förolämpning

Helena Lind hade också blivit förolämpad: ”Det är självklart inte ok att stoppa anställda från att äta – dock är det förstås upp till ledningen om det ska finnas en automat eller inte. Men det är ju självmål att säga "det är för att ni är feta". Det hade väl räckt med att säga – vi vill satsa på frukt istället. Jag hade blivit förolämpad.”

Birgitta Wilén